BURCU CANSU / [email protected]

Meslek odalarına yönelik saldırılar sürüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta hedef gösterdiği meslek odalarına yönelik karalama kampanyası çerçevesinde yandaş Akit gazetesi sürmanşetten, “Darbe Ürünü İhanet Odaları” başlıklı bir haber yayımladı. Erdoğan’ın talimatı ile meslek odalarını hedef alan Akit’in haberine yönelik tepkiler gecikmedi.

‘Talimatı yerine getirdi’
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB’nin ‘Padişahım çok yaşa’ diyenlerle değil, aksini söyleyenlerle aynı safta olduğunu belirterek, “Karanlığın sesi Akit, Saray’dan aldığı talimatı yerine getirmekle meşgul. Akit’in yazdıklarının, söylediklerinin yalan olduğunu TMMOB dostları çok iyi bilir” dedi.

Cehalet göstergesi
“Cumhurbaşkanı Erdoğan hedef gösterdi meslek odalarının kuruluş yılını bilmeyen cahil Yeni Akit de tetikçilik görevini yerine getirdi” diyen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, haberin içeriğinin gerçeği yansıtmadığının altını çizdi.

İlhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Haberde 60 darbesinin ürünü olarak tanımlanıyoruz. Bu tanım bile hem art niyetin hem de cehaletin bir göstergesidir. Türkiye’de TTB’nin de dahil olduğu meslek odaları darbe kuruluşu değildir. TTB’nin kuruluşu 1953’tür. Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde tabip birlikleri vardır. Tabip birlikleri, mesleki denetimi sağlamak, hekimliğin kişi ve toplum yararına uygulanıp geliştirilmesini sağlamak, halkın sağlığına katkı sağlamak, üyelerinin eğitimlerini ve ihtiyaçlarını karşılamak, haklarını savunmak amacıyla kurulmuş kuruluşlardır. TTB’de tamamen bunu yapmaktadır. TTB’nin bu kapsamın dışında tutulabilecek bir eylemi ve etkinliği yoktur.”

‘Oda seçimlerine baskı’


Akit’in siyasi iktidarın borazanlığını yürüttüğünü ifade eden İlhan, şunları söyledi:
“Oda seçimlerinin yaklaştığı bu günlerde, gerek yandaş tabip odalarının gerekse Yeni Akit’in harekete geçtiğini görüyoruz. Önümüzdeki hafta Ankara Tabip Odası seçimleri yapılacak. Tabip odası üzerindeki baskılar, tabip odası yöneticilerinin görevden alınması, Dr. Fatih Sürenkök’ün terörle ilişkilendirilerek görevden alınması... Açık biçimde siyasi iktidarın tabip odası seçimlerine baskısı anlamına geliyor.”

Kaynak: Birgun.net