GÖKAY BAŞCAN

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine imza atan akademisyenlerden biri olan Yrd. Doç. Dr. Eylem Çamuroğlu Çığ’ın sözleşmesini yenilemedi ve işine son verdi. Böylece Mersin Üniversitesi’nin Şubat ayından beri işten çıkardığı akademisyen sayısı 9’a yükseldi.

Çığ’ın 1 Ekim’de süresi biten sözleşmesinin yenilenmeyeceğine dair tebligat, Çığ’ın izinde olduğu dönemde fakültesine, izinden döndükten sonra da kendisine tebliğ edildi. Tebligatta, 1 Ekim tarihinde 3 yıllık sözleşme süresi dolacak olan akademisyenin işine son verme gerekçesi olarak “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisi sonrası hakkında açılan idari ve adli soruşturmalar gösterildi.

İşten çıkarılan son akademisyen olan İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Eylem Çamuroğlu Çığ, eski ve yeni öğrencilerinin, meslektaşlarının düzenlediği bir etkinlikle okulundan uğurlandı. Çığ için düzenlenen etkinliğe daha önce işten çıkarılan akademisyenler Yasemin Arslan, Selim Çakmaklı, Melahat Kutun, Bediz Yılmaz’ın yanı sıra Bu Suça Ortak Olmayacağız bildirisine imza atan diğer akademisyenler katıldı.

Kantinde öğrencileri ve meslektaşlarıyla bir süre sohbet eden çığ daha sonra alkışlar eşliğinde fakültedeki odasına son kez girdi. Çığ, kapıdaki isimliği kendi elleriyle sökerken duygulu anlar yaşadı. Çığ, öğrencilerin ve meslektaşlarının okuldaki son gününde kendisini yalnız bırakmamasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Beni yalnız bırakmayan öğrencilerime ve meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yalnız olmadığımızı bir kez daha hissettirdiniz. Benim asıl üzüldüğüm öğrencilerim. Bu çatı altında olamasa da onlarla her zaman birlikte olacağız” dedi.

Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’nin yayınlanmasından bugüne kadar geçen süreçte akademisyenlere karşı en sert davranan üniversitelerin başında Mersin Üniversitesi’nin geldiğini kaydeden Çığ, “Baskılar azalmayacak, artacak gibi görünüyor. Elbette ki akademiye hepimiz dönmek istiyoruz. Mersin Üniversitesi’ne 7 yıl emek verdim. Elbette tekrar burayı üniversite yapmak için dönmek isterim. Şu an da sadece üniversitelerin değil, hukukun, adaletin, medyanın da çöküşünü izliyoruz” diye konuştu.

Ardından öğrenci ve meslektaşlarıyla hatıra fotoğraf çektiren Çığ “Eylem Hocamız Yalnız Değildir” sloganları eşliğinde okuldan ayrıldı.

Kaynak: Birgun.net