Mersin Kadın Platformu çocuk istismarına karşı Kırmızı Balon kampanyası başlattı. Özellikle Mersin’de son zamanlarda artan çocuk istismarına karşı yapılacak olan kampanya bir ay sürecek.

Artan çocuk istismarına karşı Mersin Kadın Platformu, bir ay sürecek bir kampanya başlattı. Kırmızı Balon adlı kampanya 9 Ekim’de Özgür Çocuk parkında yapılacak olan çocuk şenliğiyle start alacak ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününde kapanış şenliğiyle son bulacak.

Kampanya kapsamında Kadın Platformu bileşenleri çeşitli sivil toplum kurumları ve belediyelerle de görüştü. Akdeniz belediyesi, Mezitli belediyesi, Büyükşehir belediyesi kampanyayı destekleme sözü verdi. Ayrıca Ortodoks kilisesinin Kadın Kolları ile görüşüldü.

Kiliseden de destekleme yanıtı alındı. Eğitimsen, Halk eğitim merkezleri, Toros ve Çağ üniversiteleri ile görüşüldü.
kampanyanın planlaması ise şöyle;

9 Ekim Pazar günü Özgür Çocuk Parkında çocuk şenliği,

11 Ekim Salı günü Eğitim SEN ile çocuk istismarı konulu atölye çalışması,

22 Ekim Cumartesi günü Mersin Bisiklet Kulübü ortaklığında bisiklet turu,

28 Ekim Salı günü Akdeniz Belediyesi Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evinde saat 17.00’da çocuk istismarı konulu fotoğraf sergisi

5 Kasım Cumartesi günü Mezitli Belediyesine ait Down kafede çocuklarla birlikte resim etkinliği ve sergisi,

12 Kasım Cumartesi günü Mersin Barosu çocuk hakları komisyonu ile birlikte ” çocukları koruma kanunu ve istanbul sözleşmesi ile ilgili atölye çalışması,

20 Kasım Pazar günü dünya çocuk hakları gününde Yenişehir kongre merkezinde çocuk şenliği ve fotoğraf sergisi kampanya ile beraber change.org adlı internet sitesinde imza kampanyaları ve anketler yapılacak. Video çekimleri, sokak röportajları ile elde edilen veriler istatistiğe dökülüp böylece yapılan çalışma bilimsel çalışmaya dönüştürülecek. Kampanya süresince yapılan her etkinlik görüntülenecek. Kampanya sonunda da bu görüntülerden belgesel yapılacak.

(Sendika.org)

Kaynak: Birgun.net