Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü yurt genelindeki yaklaşık 5 bin üyenin katılımıyla Maraş'ta kutladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Yeni Anayasa'yı yazana kadar sahadan ayrılmayacağız" dedi.

Memur-Sen tarafından bu yıl 'Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil bir Dünya için Emeğin Kahramanları Maraş'ta' temasıyla Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda kutladı. Kutlamaya; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın yanı sıra, yardımcıları ve konfederasyona bağlı yurt genelindeki yaklaşık 5 bin sendika üyesi katıldı. Kutlamanın yapıldığı alana gelenler, çevre il ve ilçelerden gelen yaklaşık 2 bin polisin görev yaptığı meydanda kontrol noktalarından aranarak meydana alındı.

Kutlamaya katılanlar, alanda halay çekip Mehter marşları ile eğlendi.

ALİ YALÇIN: YENİ ANAYASAYI YAZANA KADAR SAHADAN AYRILMAYACAĞIZ


Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yeni Türkiye'nin yol haritasını birlikte yazacaklarını ileri sürerek, şöyle dedi:

"Yeni Türkiye'nin yol haritasını birlikte yazmalıyız. Türkiye Anayasa Platformunu bu amaçla kurduk. Milleti forsalaştıran, devleti kutsallaştıran, vesayeti derinleştiren cuntacıların ferman anayasasından kurtulmak için var gücümüzle çalışacağız. Yeni Anayasayı yazana kadar sahadan ayrılmayacağız."

"Terör örgütleri ve efendileri şunu bilin ki; çağlardan çağlara, kuşaklardan kuşaklara süregelen kardeşliğimizle baş edemeyeceksiniz, yenileceksiniz, yok olacaksınız. Kapitalistler, tetikçiler, devlete paralel hat çekenler, hesap verecek, bedel ödeyeceksiniz. Sömürgeciler, kan emiciler, işgalciler, darbeciler, hep birlikte tarihin çöp sepetine gideceksiniz. Memur-Sen, sendikacılıkta zirvedir. Memur-Sen, milletle beraberdir. Millet iradesini koruma derdindedir. Bu soylu mücadelede; 1 milyon Mehmet Akif'le, 1 milyon Nene Hatun'la, 1 milyon Mıllış Nuri'yle zirveden yeni ufuklara yürüyoruz."

"Kirli, kanlı ve sinsi saldırılarla Türkiye'yi hedef alanlar var. Canımızı yakmanın, Anadolu'yu bölmenin, peşinde olanlar var. Soruyorum; Fırsat verecek miyiz? Göz yumacak mıyız? Seyirci kalacak mıyız? Elbette hayır, tabi ki hayır. Anaları evlatsız, çocukları yetim bırakanlara, milleti göz yaşına boğanlara, çukur terörüyle vahşet saçanlara hak ettikleri cevabı vereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Emeğimizi değersizleştirenlerin, ekmeğimizi gasp edenlerin kurduğu çarkı biz yerle bir ettik. Dinimize, inancımıza, başörtüye hakaret edenlerin, İmam-Hatipliye, meslek liseliye, milletin seçtiği başörtülü vekile Zulüm edenlerin hakkından biz geldik. Bugün benzer amaçları gerçekleştirmeye yeltenenler, tarihe üstelik yakın tarihe bir göz atsınlar. Bu milletin, şefkat tokadı tarihçesini bir daha okusunlar. Silahlarını teslim etmeyenler, Küresel şebekelerin tetikçiliği için sıraya girenler, Millete ihanet edenler; Kandildekiler, okyanus ötesindekiler, Suriye'deki iç savaştan beslenenler, milletin demir yumruğunu yiyeceksiniz."

"Yeni Türkiye'nin yol haritasını birlikte yazmalıyız. Türkiye Anayasa Platformunu bu amaçla kurduk. Milleti forsalaştıran, devleti kutsallaştıran, vesayeti derinleştiren cuntacıların ferman anayasasından kurtulmak için var gücümüzle çalışacağız. İnsan onurunu dokunulmaz, bireyi özgür, devleti demokratik kılan yeni bir anayasayı hep birlikte yapacağız. Biz bunun için çalışırken vesayet rejiminin bekçileri, tetikçileri vesayete suni teneffüs yapma derdindeler. Sahayı onlara bırakmayacağız. Yeni Anayasayı yazana kadar sahadan ayrılmayacağız. İstikrarımızı bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Yeni, yerli ve milli nitelikte, evrensel ilkelere, insani değerlere dayalı toplumsal sözleşmeyi birlikte yazacağız. Toplu sözleşmede tarih yazan Memur-Sen'in birikimini, toplumsal sözleşmenin yazım sürecinde seferber edeceğiz." ()

Kaynak: Birgun.net