Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in avukatı Mustafa Semiz’in ANGİAD’ın Sheraton Oteli’nde düzenlediği genel kurul kutlamasında 100 liralık banknotları davul ve zurnacılar için saçtı.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre CMK soruşturmalarında zorunlu müdafilik karşılığı 214 TL alan avukatlar meslektaşlarının davul ve zurnacılara deste deste para yağdırmasına kızdı. Ankara Genç İşadamları Derneği'nin 13. Genel Kurulu sonrası düzenlenen kutlama yemeğinde çekilen fotoğraflar çok sayıda avukat tarafından paylaşıldı. Aşiret düğünlerinde aşiret ağaları bile müzisyenlere birer dolar atarken Gökçek’in avukatının havalara 100 TL’lik banknotlar saçması çalgıcıları bile şaşırttı. Gökçek'in avukatı Mustafa Semiz'in bu hareketindeki tek olumlu yön ise Dolar ya da Euro yerine Türk Lirası kullanması oldu. Avukat, Türk Lirası’na ne kadar değer verdiğini de göstermiş oldu.

PARALARI SAÇTI

Yargı gündemine de düşen fotoğraflarda Gökçek'in avukatı Mustafa Semiz'in elindeki 100 TL'lik banknotları davulcu ve zurnacının üzerine saçıyor. Semiz'in eşi Fatma Semiz, Ankara Genç İş Adamları Derneği'nin “ilk” kadın Başkanlığını yapmıştı. 2014'de ANGİAD Başkanı seçilen iş kadını Fatma Semiz, ikinci kez aday olmadı. İki adayın yarıştığı seçimi kazanan Emre Altındağ 13. Dönem ANGİAD Başkanı oldu.

GÖREVİ DEVRETTİ

Yapılan seçim ardından ANGİAD'ın ilk kadın Başkanı Fatma Semiz, üyelerin coşkulu tezahüratı eşliğinde görevine yeni başkan Emre Altındağ'a devretti. ANGİAD Genel Kurulu'ndan ziyade üç ay sonra sosyal paylaşım sitelerine yansıyan para saçma görüntüleri tartışma yarattı.

Gündeme damga vuran görüntüler Semiz'in meslektaşlarınca “etik” karşılanmadı. Baro tarifesine göre hazırlık soruşturmalarında zorunlu müdafilik için 214 TL, tutuklamaya sevklerde ise 330 TL alan avukatlar, “Ankara'da 15 bine yakın avukat büyük iş sıkıntısı çekerken ünlü siyasetçilerin vekilliğini üstlenen bir arkadaşımızın bir derneğin balosunda etrafa 100'lük banknotlar saçıp eğlenmesini doğru bulmuyoruz” diye tepki gösterdi.

MÜVEKKİLİ KIYDI

Zirve Hukuk Bürosu'nun sahibi olan Mustafa Semiz 2008 yılında hayatını ünlü müteahhit Hamit Özalp'in inşaat mühendisi kızı Fatma Özalp ile birleştirdi. 8 yıl önceki düğün de para saçma görüntüsünün yaşandığı otelde yapılmıştı. 17 Haziran 2008'de Ankara sosyetesini bir araya getiren nikahı Belediye Başkanı Melih Gökçek kıymıştı.

Kaynak: Birgun.net