BURAK ABATAY / [email protected]

Her yıl farklı dallarda düzenlenecek olan ‘Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü’ yarışmasında bu sene ‘Deneme’ türünde ödül verildi.

Şair ve yazar Şeref Bilsel'in Yalnız Şiir adlı kitabıyla sahip olduğu ödül, 27 Ağustos 2016 günü Ören’de düzenlenen etkinlikle Bilsel adına Ayrıntı Yayınları’nın sahibi İlbay Kahraman’a takdim edildi. Kahraman, “Dostum Şeref Bilsel bu ödülü fazlasıyla hak etti. Kendisine teşekkür ederim” diyerek ödülü CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı’dan aldı.

Zeynep Altıok ödülü vermeden önce yaptığı konuşmasında ise yazarların ve gazetecilerin hapislerde tutulduğu bir dönemde böyle ödüllerin ve etkinliklerin önemini vurguladı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın katılımıyla gerçekleşen ödül töreni öncesinde “Melih Cevdet Anday’ın denemeciliği” başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Orhan Alkaya’nın moderatörü olduğu panele Ali Sirmen, Eren Aysan ve Ömer Faruk katıldı. Panel bitimiyle beraber seçici kurul üyeleri ve Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Melih Cevdet Anday Parkı içerisindeki Melih Cevdet Anday heykeline çiçek bırakıldı.

Ayrıca yazar Ömer Faruk’un ‘Yarabıçak’ adlı romanına Melih Cevdet Anday üzerine özgün bir kimlik taşımasından dolayı bir “teşekkür belgesi” sunuldu.

Fotoğraflar: Serdar Yüce

Etkniliğin ikinci gününde Enver Aysever'in hazırladığı 'Aykırı Kumpanya' sahnelendi.

Kaynak: Birgun.net