Sabah yazarı Melih Altınok, darbe girişimi sırasında Turkuvaz Medya Binası'nın da baskına uğradığını söyledi.

Altınok, "Yayın sürerken üzerimizden geçen jetleri... Binamızı makineli tüfeklerle tarayan darbecileri... Güvenlik görevlilerimizin çatıya inip bizleri yayın başında katletme emri aldıklarını itiraf eden Fethullah'ın ölüm timlerine karşı görev yerlerini terk etmeyişlerini. Ve tabii ki tüm haber müdürlerimizin, spikerlerimizin, muhabirlerimizin, editörlerimizin, teknik ekibimizin, dekorcularımızın layıkıyla tuttukları gazetecilik nöbetini" diye yazdı.

Altınok kendilerine madalya takılmasını da istedi.

Melih Altınok'un "Turkuvaz Medya madalyayı hak etti" başlığıyla yayımlanan (22 Temmuz 2016) yazısından kısımlar:

"Bahsedeceğim şey, darbe haberini ilk kimin geçtiği gibi televizyonculuk konuları değil.

Cuntacıların her yayın kuruluşuna geçtiği "darbe bildirisini" okumamak gibi asgari gazetecilik ahlakından da söz etmeyeceğim.

Çünkü Fethullahçı katillerin muhtırasını çevir Allah çevir yayınlayan Halk TV gibi mesleğimizin utancı birkaç istisna dışında medyamızın büyük kısmı bu konularda iyi bir sınav verdi.

Hepsinin de hakkı fazlasıyla teslim edildi, ediliyordu.

Ancak ortada çok garip ve bir o kadar hakkaniyetsiz bir durum var.

Medya mahallesinde, kazananlar ilan edilirken, alkışlar ve tebrikler havada uçuşurken, ogece direnişin kalesi olan bir yayın grubu adeta görmezden geliniyor.

Evet, tahmin ettiğiniz gibi aHaber'in, ATV'nin, Sabah'ın içinde bulunduğu Turkuvaz Grubu.

Halkımızdan bahsetmiyorum.
Medya bilmese de onlar kadir kıymet biliyor.
Bu yüzden de darbe gecesi ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinde tüm kanallarıyla ortak yayına geçen aHaber'i izlediler zaten.

Merak edenlere reytinglerden de bahsedeyim. aHaber, ATV ve aSpor kanalarının ortak yayını, tüm diğer kanalların izlenme oranına neredeyse eşit. Yani 3 kişiden biri darbeyi, sorumlularını, neler yapılmasını gerektiğini aHaber ortak yayınından öğrendi, öğreniyor.

Bu, tarihte eşine benzerine zor rastlanır bir başarı değil mi?"

Kaynak: Birgun.net