BirGün ANKARA

Hacettepe Üniversitesi öğrencilerine duyurulmadan, üniversitenin Beytepe Kampüsünde gerçekleştirilmek istenen Uluslararası Öğrenci Programları Mezuniyet Töreni etkinliğine, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılacağının anlaşılması, üniversitede tepki yarattı. Programa ilk karşı çıkan, kaleme aldıkları bildiriyle Hacettepeli Kadınlar oldu. Ensar’cıların gittikleri her yerden kovulduğu gibi, çocukların cinsel istismarını ve kadın cinayetlerini meşrulaştıran Diyanet İşlerinin başındaki isim Görmez’i Hacettepe Üniversitesinde istemediklerini bildiren Hacettepeli Kadınlar, “Fetvalar sizin sokaklar bizimdir ve o sokaklarda, kampüslerde kadın düşmanı Mehmet Görmez ve Ensar’cı Nabi Avcılara yer yoktur” dedi.

GÖRMEZ VE AVCI KONUŞACAK

Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin, “7 Kıtada İnsanlığın Umudu” başlıklı Uluslararası Öğrenci Programları Mezuniyet Töreni etkinliği afişine göre, 14 Mayıs saat 14.00’te Hacettepe Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenecek program “Kuran’ı Kerim Tilaveti,” “Öğrenci Sahne Performansları,” “Protokol Konuşmaları” ve “Mesut Kurtiş Konserinden” oluşacak. Etkinlikte konuşması beklenen Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Görmez ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, afişe göre aynı zamanda etkinliğin çağırıcılığını da üstlenmiş durumda. Afişte yer alan “Dünyanın dört bir yanından gelip, eğitimlerini ülkemizde tamamlayan öğrencilerimiz için icra edeceğimiz ‘Uluslararası Öğrenci Programları Mezuniyet Töreni’ni onurlandırmanızı dileriz” ifadesi altında Görmez ve Avcı’nın imzaları yer alıyor.

Programa tepki gösteren Hacettepeli Kadınlar tarafından kaleme alınan bildiri şöyle:

“Tecavüzcü, Ensar dostlarını Hacettepe’de istemiyoruz!

14 Mayıs Cumartesi günü, saat 14.00’te Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde gerçekleşecek olan etkinliğe gelecek, tecavüzcü Ensar dostlarını, kadın düşmanlarını ve gericileri üniversitemizde istemiyoruz!

Hacettepe Üniversitesi Kongre Merkezinde, gizli kapaklı duyurulan, '7 kıtada İnsanlığın Umudu Gençlik' isimli etkinlik yapılacağı ortaya çıktı. Tecavüzcü Ensar’cı, her gün kadın düşmanı açıklamalarda bulunan ve geçtiğimiz sene, ‘Laiklik dünyayı savaşa soktu’ diyerek gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı davetli.

Buradan uyarımızdır! ‘6 yaşındaki çocukla evlenilebilir’ diyerek fetva veren kadın ve çocuk düşmanı Nurettin Yıldız’ı Muğla ve Edirne’den nasıl kovduysak, tecavüzcü, Ensar’cı zihniyeti Hacettepe’den de kovacağız!

Bizler kahkahasından rahatsız olunan, otobüse bindiği için, yemeğin tuzunu fazla kaçırdığı için öldürülen, tecavüzcüsünü öldürdüğü için müebbet hapse mahkûm edilen kadınlarız! Her gün bedenimiz üzerimizden ‘fetva’ adı altıyla sapkınlıklarını meşrulaştırmaya çalışanlara inat yaşamaya ve yaşatmaya yeminli kadınlarız!

Fetvalar sizin sokaklar bizimdir ve o sokaklarda ,kampüslerde kadın düşmanı Mehmet Görmez ve Ensar’cı Nabi Avcılara yer yoktur.

10 Ekim Katliamında kaybettiğimiz Şebnem Yurtmanların okuluna, Hacettepe Üniversitesine giremeyeceksiniz!

Çocuklarımızı ve yaşamımızı korumak için gericileri, yobazları, Ensar’cıları üniversitemizde istemiyoruz!”

Kaynak: Birgun.net