Mehmet Ali Erbil, HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın Gaziantep'teki IŞİD saldırısının ardından söylediği "Taziyede yan yana olalım" açıklaması hakkında konuştu. Mehmet Ali Erbil, "Bu mesajın özellikle HDP'den gelmesi çok sevindirici ülkemiz açısından, birlik beraberliğimiz açısından " dedi.

Mehmet Ali Erbil, Beyaz TV'de 'Söylemezsem Olmaz' programına bağlanıp 15 Temmuz darbe girişimi ve Gaziantep'teki IŞİD saldırısı hakkında konuştu.

Erbil, darbe girişimi için şunları söyledi: "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de tuhaf, kötü bir süreçten geçiyoruz. Türk insanı toprağı ve hürriyeti söz konusu olduğu zaman tankların önüne göğsünü serecek kadar onurlu bir millet. Şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Tüm bu olayların son olmasını diliyoruz. Ama maalesef bizim dışımızda oynanan çok büyük oyunlar var. Türkiye'nin büyümesini gelişmesini istemeyen bazı mihraklar var. Söz konusu demokrasi, cumhuriyet ve toprağımız olduğunda bütün olmasını çok iyi bilen bir milletiz"

"HDP DIŞLANMIŞ GİBİYDİ"

Gaziantep'teki patlamayı lanetle kınadığını belirten ünlü şovmen, "Çok önemli gelişmeler oluyor siyaset alanında. İktidar partimiz olsun, muhalefet partilerimiz olsun, HDP dahil olmak üzere çok önemli mesajlar geldi. Bizi kimsenin ayıramayacağını, bu saldırının arkasında hep birlikte duracağımızı... Bu çok önemli bir gelişme. Tüm siyasi partilerin başkanları olsun, yetkilileri olsun hatta sanatçılar olsun Gaziantep'e gidip Gaziantep'teki halkımızla birlikte olduğumuzu, yürek yüreğe olduğumuzu bildirmemiz gerekiyordu. Bu çok önemli bir mesajdı. Bu mesaj özellikle HDP'den gelmesi çok sevindirici ülkemiz açısından, birlik beraberliğimiz açısından " dedi.

Erbil, programda, HDP lideri Demirtaş'ın "Taziyede yan yana olalım" sözlerinin 15 Temmuz'da Meclis çatısı altında gösterilen dayanışmanın devamı gibi olduğu yorumu üzerine "Evet. O çok sevindirici olay. HDP birazcık dışlanmış gibiydi. Ama bu son olaydan sonra... Terör Kürtmüş, Aleviymiş, Lazmış demiyor ki. Terörün vatanı yok" diye konuştu.

Erbil, "Bunun artık farkında olmamız gerekiyor. Türkiye'yi bölmek için ellerinden ne gelirse yapmaya çalışıyorlar" diye konuştu.


Kaynak: Birgun.net