Cemaat soruşturması kapsamında medya yapılanması iddialarına ilişkin bu sabah operasyon düzenlendi.

Operasyonda aralarında gazetecilerin de bulunduğu 35 kişi hakkında gözaltı kararı var. Gözaltı kararı bulunan isimler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Murat Aksoy, hürriyet editörü Dinçer Gökçe, Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ve Ömer Şahin de bulunuyor. Ergun Babahan, Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırı sonrasında, "Faşizme destek veren herkes bedelini ödeyecektir” mesajıyla tepki çekmişti

Hürriyet’in haberine göre; hakkında gözaltı kararı verilen Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ile Şemsettin Efe’nin yurtdışında olduğu tespit edildi. Sabah’ın haberine göre ise 35 şüpheliden 18’inin yurtdışında olduğu öne sürüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Murat Çağlak tarafından yürütülen Cemaat’in medya yapılanması soruşturmasında 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Evlerinde arama yapılan 9 kişi gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı verilen Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ile Şemsettin Efe’nin yurtdışında olduğu tespit edildi.

GÖZALTINDAKİ 9 İSİM

Operasyonda İstanbul’da hürriyet editörü Dinçer Gökçe, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap; Ankara’da Ömer Şahin; Kocaeli’nde ise Ayhan Şimşek gözaltına alındı.

Kaynak: Birgun.net