Alman Handelsblatt gazetesine konuşan Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, yeni bir dünya savaşı başlatmaktansa, tüm güçlerin Suriye'deki savaşı sona erdirmek için müzakere masasına oturması gerektiğini kaydetti.

Habere göre; olası bir kara operasyonlarının, savaşın tüm bileşenlerini içereceğini söyleyen Medvedev, "Bu yüzden de Amerikalılar ve Arap ortaklarımız kalıcı bir savaş isteyip istemedikleri konusunda iyi düşünmeli. Eğer bu savaşı kolayca kazanabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar, hele de herkesin birbiriyle savaştığı Arap coğrafyasında" dedi.

Medvedev, "Yeni bir dünya savaşı başlatmak yerine; tüm taraflar, acımasız önlemler de dahil edilerek görüşme masasına oturtulmalı" diye ekledi.

Medvedev, Rusya ve ABD'nin ateşkesi garanti altına almak için çatışmanın tüm taraflarına baskı uygulaması gerektiğini de söyledi.

Suudi Arabistan, kara harekatı için tarih vermişti

IŞİD karşıtı koalisyonun NATO Karargahı'ndaki toplantısı sırasında gazetecilere açıklama yapan Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Tuğgeneral Asiri Suriye'de IŞİD'e yönelik muhtemel kara harekatına ilişkin "Koalisyon mart, nisan aylarında operasyonel olacak" demişti.

Asker gönderme konusunda Suudi Arabistan'ın pozisyonunun çok net olduğunu belirten Asiri, "Koalisyon üyeleri, Suriye'ye asker göndermede fikir birliğine varırsa, Suudi Arabistan'ın destek vermeye hazır olduğunu zirveden önce açıklamıştık" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Birgun.net