SEBAHAT KARAKOYUN
[email protected]
@ssenyaprak

TBMM’de milletvekillerine “gazete” adı altında dağıtımı yapılan yayın ile şeriat propagandası yapılıyor. “Sakarya HürGündem” adıyla “ücretsiz” dağıtılan yayında özellikle çocukları hedef alan gerici ve şeriatçı haber, fotoğraf ve yazılar dikkat çekiyor.

Mahmut Efendi tarikatına bağlı olarak Sakarya’da faaliyet gösteren SAK-ER Vakfı’nca “gazete” adı altında çıkarılan ve kara propaganda yapılan yayın, postayla TBMM’deki milletvekili odalarına ulaştırıldı. Baştan sona şeriat propagandası yapılan yayın, tepkilere neden oldu.

İlk sayfasında Vakıf Başkanı Adem Şener’in HürGündem’in yayın hayatına başlamasıyla ilgili “İçerisinde yaşadığımız çağ teknoloji cağı olduğu için bugün en büyük silah medya olmuştur. Bu münasebetle bizler de bu yolu kullanarak ‘gönül fetihleri’ oluşturmaya çalışacağız” sözlerine yer verilen yayında, AKP’li Sakarya belediyesinin faaliyetlerinden de övgüyle söz ediliyor.

Şeriatçı eğitime övgü

İlköğretim öncesi ve eğitim çağındaki çocukları hedef alan kurs ve okul tanıtımlarına yer verilen yayında, kafalarında takke, önlerinde rahle bulunduğu halde sarıklı cüppeli hocaların karşısında diz çökmüş küçük çocukların fotoğrafları ile Kur’an Kursu adı altında yatılı olarak faaliyet gösteren şeriatçı kurumların tanıtımları yapılıyor.

Yayında son dönemde sayıları hızla artan, okul öncesi çocuklara yönelik beyin yıkama faaliyetleri yapılan sıbyan okullarından da övgüyle söz ediliyor. Başları bağlı küçük kız çocukları ve kafalarında takke ile yere diz çözmüş erkek çocuklarını ayrı ayrı sınıflarda gösteren fotoğraflarla süslenen yazıda, “Kız ve erkek kurslarımız olması gereken şekilde birbirinden ayrıdır. Erkek kurslarımızda hocaefendiler tarafından eğitim verilmektedir. Kız sıbyan kurslarımızda 4-6 yaş arası kız çocuklarımıza sadece hanımlar tarafından eğitim verilmektedir” vurgusu dikkati çekiyor.

Masalları da hedef aldılar

“Bunlar Masal mı” başlığı ile yayımlanan bir yazıyla “Kırmızı Başlıklı Kız, Uyuyan Güzel, Pamuk Prenses” gibi çocuk masalları şu sözlerle hedef alınıyor:

“Bu masalların Kur’an ayetlerine karşı çocukların dünyasında nasıl bir yaklaşım oluşturabileceğinin farkında mıyız? Kuran’ı Kerim’de geçen ve ayetlerle sabit olan Peygamber kıssalarını öğrenmeden önce, onların benzerlerini masal olarak yıllarca dinleyip okumuş olacaklar. Ne zaman yanacağız ve çocuklarımızı bu masallarla uyutmayı bırakacağız?”

Bilimsel tedavi yerine hacamat

Yayında bilimsel tedavi yöntemleri yerine “hacamat ve sülük tedavisi” ile ilgili ayrıntılı bir yazı da yer alırken, Sakarya’da “tıbbi sülük yetiştiriciliği” önerisi de dikkati çekiyor.

Kaynak: Birgun.net