BirGün/Ankara

TBMM yerleşkesi içinde bulunan 3 lojmanın 142 bin lirayı aşkın bir harcama yapılarak tadilat yapıldıktan kısa süre sonra 42 bin lira bedelle yıktırıldığı ortaya çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in TBMM yerleşkesi içindeki lojmanların tadilatları ve yıkımlarına ilişkin soru önergesini TBMM Başkanı İsmail Kahraman adına Başkanvekili Ahmet Aydın yanıtladı.

TBMM yerleşkesi içerisinde 9 lojman bulunduğuna belirten Ahmet Aydın, bunlar ve Dikmen’deki lojmanlar dahil toplam 28 bloğun mantolama işleri için 2011 tarihinde ihale yapıldığını bildirdi. Aydın’ın verdiği bilgiye göre TBMM yerleşkesi içerisinde bulunan lojmanlardan 3’ünün mantolama işleri yapılırken yıkım kararı alındı. Üç lojmanın mantolaması için 142 bin 468 lira harcandı.

Ahmet Aydın, yıkım sözleşmesinin 4 Eylül 2012 tarihinde imzalandığını ve 42 bin TL bedelle yıkımın gerçekleştirildiğini belirterek, yıkılan lojman binalarının hafriyatlarının taşınması için herhangi bir ek harcama yapılmadığını, çıkan molozlar ve hurdaların sözleşme çerçevesinde yüklenici tarafından alındığını kaydetti.

KREŞ TAŞINMAYACAK
Lojman binaları ile ilgili işlemlerin Sayıştay denetiminden geçtiğini savunan Ahmet Aydın, yıkılan lojmanların alanı, açık otopark ile birlikte yeşil alan olarak düzenlendiğini belirtti. Aydın, TBMM Kreşi'nin taşınması konusunda alınan bir karar bulunmadığını bildirdi.

Kaynak: Birgun.net