SEBAHAT KARAKOYUN

TBMM’de Kültür Sanat ve Yayın Müdürü olarak görev yapan Erbay Kücet, bir süre önce Meclis Başkanı İsmail Karaman tarafından Kültür Sanat, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak atandı. Kahraman’ın “gözde” bürokratı Erbay Kücet, göreve geldiği tarihten itibaren Meclis’te çalıştığını unutup aktif bir partili gibi sosyal medya üzerinden propagandaya hız verdi.

Binali Yıldırım’ın Başbakan olmasının ardından “İzmir’i istemişti vermediler, sabırla bekledi Türkiye’nin başbakanı oldu” diye tweet atan Kücet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da “146’ya göre yargılanmalı” diye paylaşımda bulundu. Erbay Kücet’in bazı CHP milletvekillerini hedef alan twettleri de retweet etmesi dikkati çekti.



CHP’li Hakverd: “Soruşturma açılsın”
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a yazılı bir başvuruda bulunarak Kücet hakkında soruşturma açılmasını istedi. Hakverdi, Erbay Kücet’in başında bulunduğu kurumu temsil etmesi gerekirken AKP milletvekillerinin twitter mesajlarını retweet ederek, parti lehine paylaşımlar yaptığına dikkati çekti. Hakverdi’nin Kahraman’a gönderdiği mektup şöyle:

“Bulunduğu görev gereği tarafsız olması gereken Kücet, Binali Yıldırım’ı öven tweetler atarken Genel Başkanımız için ise ‘146’ya göre yargılanmalı’ yönünde bir haber linki ekiyle birlikte tweet atmıştır. Bununla kalmamış CHP milletvekillerini hedef gösteren tweetleri de retweet yapmıştır. Kücet, görev yaptığı kurumu ve görevini kötüye kullanmaktadır. Bu nedenle görev yapması kabul edilemez bir durumdur. Kücet hakkında gerekli idari işlemlerin ve soruşturmanın başlatılması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.”

Kaynak: Birgun.net