BİRGÜN / ANKARA

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP’li Ali Haydar Hakverdi, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz’ın sosyal medyadan ayrımcı, ırkçı; Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Irmak’ın ise AKP ve IŞİD lehine, laiklik karşıtı paylaşımlarda bulunarak suç işlediklerini belirterek, görevden alınmalarını istedi.

Hakverdi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya gönderdiği mektupta Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz hakkında birçok yolsuzluk iddiası bulunduğuna dikkati çekti. Hakverdi’nin mektubuna göre Yılmaz, sosyal medya hesabında kullandığı iki fotoğrafın altında “1 Mayıs’ta soytarılar İşçi Bayramı diye sokakları yakıp yıkacak, 2 Mayıs’ta gerçek emekçiler bu sokakları temizleyecek. Eski Türkiye’nin yeni hayalperest lejyonerleri iş başında. Mesele İşçi Bayram’ı falan değil, din düşmanlığı” ifadelerini kullandı.

Yılmaz’ın paylaşımları ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevilere hakaret ettiğini, ayrımcılık yaptığını ve ve nefret suçu işlediğini belirten Hakverdi, “Kurum içinde yaptığı ayrımcılık ve nefret söylemlerini sosyal medya hesabından da açıkça dillendiren Yılmaz hakkında bugüne kadar birçok iddia olmasına rağmen halen başkentimizin Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yapıyor olması trajikomiktir. Hem Alevilere hem de 1 Mayıs için sokağa çıkanlara hakaret etmek hiç kimsenin hakkı da haddi de değildir” dedi.

IŞİD yandaşı, laiklik karşıtı paylaşımlar

Hakverdi, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Irmak’a ait olduğu iddia edilen “Yahya Irmak@7172Irmak” twitter hesabından ise başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere laiklik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde tweet atıldığına dikkati çekerek, “Aynı hesaptan AKP ve IŞİD lehine paylaşımların yanı sıra laiklik karşıtı paylaşımlar da retweet edildiğini” kaydetti.

Hakverdi, Bakan Avcı’dan her iki bürokratı hakkında işlem başlatmasını ve görevden alınmalarını isteyerek, kendisinin de savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Hakverdi, Bakan Avcı’ya gönderdiği mektuba sosyal medya paylaşımlarına ilişkin belgeleri de ekledi.

İşte o paylaşımlar:

Kaynak: Birgun.net