SAMET AKKÖSE

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde çoğu sendikalı 30 işçinin işten çıkarılmasıyla işçilerin üretimi durduğu ve fabrikayı işgal ettiği Mata Ahşap Otomotiv’de işçiler işlerine geri alındı. 660 işçinin çalıştığı Mata Ahşap Otomotiv fabrikasında işten çıkarılan arkadaşları için direnişe geçen işçiler mücadeleyi kazandı ve arkadaşları işe alındı. BirGün’e konuşan işçiler 150 kadar işçi çıkarmayı düşünen yönetimin bu kararından da vazgeçtiğini söyledi. Bundan sonraki süreçte Birleşik Metal-İş Sendikası’nın muhatap olacağını aktaran işçiler, işgali sonlandırdıklarını ve cumartesi itibariyle çalışmaya başlayacaklarını belirtti. Direnişi kazanan işçiler arkadaşlarının işlerine geri alındıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Ne olmuştu?

660 işçinin çalıştığı Mata Ahşap Otomotiv fabrikasında işçilerin bir bölümü Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye oldu. Gerekli çoğunluğu sağlayan işçilerin yetki için bakanlığa başvurmasının ardından fabrika yönetimi 30 işçiyi işten çıkardı. Bunun üzerine işçiler üretimi durdurdu ve işten atılan arkadaşlarının işe geri alınması için direnişe geçti.

BAHANE YİNE AYNI: ŞİRKET DARALMAYA GİDİYOR
Fabrika yönetimiyle görüşen işçiler, işten çıkarılmalarla ilgili şirketin daralmaya gittiğini bahane ettiklerini söyledi.

BirGün'e konuşan direnişteki işçiler yönetimin 150 kadar işçiyi işten çıkarmayı düşündüğünü, patronun görüşmeyi kabul etmemesi halinde üretime devam etmeyeceklerini bildirdi. İşçiler patronun dün geceden beri işgal ettikleri fabrikada suların kesildiğini ve sabah kahvaltı için gelen kumanyaların içeri sokulmasının engellendiğini söyledi.



Fabrika yönetimi kumanyaların içeri girmesini engelledi

İşçiler dün geceden beri fabrikayı işgal halinde olduklarını ve polis saldırısı beklediklerini söylediler.

Kaynak: Birgun.net