Maslak’taki bir caminin hemen yakınında önceki akşam korkunç bir cinayet işlendi. Caminin tuvaletini temizleyerek geçimini sağlayan Fırat Karavil (36), tuvaleti kullanan kişiden 1 liralık ücreti istediği için öldürüldü. Karavil'in katil zanlısı ise ünlü bir restaurantın sahibi. Cinayet nedeniyle iki kişi gözaltına alındı

Hurriyet.com.tr’den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, olay cuma akşamı saat 21.00 sıralarında yaşandı.

Caminin tuvaletini işletiyordu
Maslak Üç Yol Camii’nin hemen yanında bulunan tuvaleti Karavil işletiyordu. Müftülük, Karavil’in ailesi ile kalması için aynı yerde kendisine oda da vermişti. 8 yıldır, anılan caminin tuvaletini işleten Karavil, aldığı 1’er liralık ücretlerle ailesinin geçimini sağlıyordu.

Olay günü, caminin hemen yanında bulunan ünlü bir restaurantın sahiplerinden S.İ. caminin tuvaletini kullandı. Tuvaleti kullanan S. İ., 1 liralık ücreti ödemeden çıkmak üzereyken Karavil kendisine ücret için seslendi. İ., "Yanımda bozuk para yok" dedi. Karavil ise, “Buradan aldığım 1’er lira ile ailemin geçimini sağlıyorum. Senden almazsam ondan almazsam nasıl geçineceğim ben” dedi. İkili arasında tartışma yaşandı. İ., Karavil’e 200 lira verdi. Karavil parayı bozmak üzereyken, İ. “Nasıl bir insansın sen, 1 lira için 200 lira mı bozulur” diyerek küfretti.

Karavil, hemen üst katta bulunan eşine seslenerek “Didem, silahla üstüme geliyor hemen polise haber ver” dedi. Karavil’in eşi Didem Karavil, “Ben tam polisi aradım, telefon daha açıkken, namlunun çekildiği sesini duydum. Aradan 10 saniye geçmeden kurşun sesi geldi. O an eşimi başında vurmuş. Aşağı indim eşim kanlar içindeydi. Yıllarca buranın çilesini çekti. Buradan geçiniyorduk. 8 aylık çocuğum var. Hayatımızı yaktılar” diye konuştu.

Karavil "Şüpheliler, olayın örtbas edilmesi için yoğun bir çaba gösterdi. Ancak, emniyet, tetiği çeken kişi ve kardeşini gözaltına aldı" dedi.

İki kardeş gözaltında
Ailenin avukatı Alpay Gülleoğlu “Gariban bir aile. Geçimlerini sağladıkları yer burası. 1 lira için genç bir insan öldürüldü. Konunu sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz de konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

İki çocuk babası Karavil’in cenazesi bugün toprağa verilecek.

Kaynak: Birgun.net