Beyoğlu ve İstanbul Kent Savunması, İBB'nin Kabataş İskelesi'nin kapatılarak, inşaat alanına dönüştürülen Martı Projesi'ni iptal etmesini istedi.

D'nın haberine göre, Beyoğlu ve İstanbul Kent Savunması, İBB tarafından Kabataş İskelesi'nin kapatılarak, inşaat alanına dönüştürülen Martı Projesi'nin ertelenmesinin isabetli bir karar olduğunu belirterek, kararın tamamen iptali edilmesi yönündeki taleplerini yineledi.

İstanbul ve Beyoğlu Kent Savunması Platformu ve yaşam alanı savunucuları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 28 Temmuz'da başlatmayı planladığı "Kabataş Meydan Düzenlemesi Transfer Merkezi İnşaatı" adıyla duyurduğu "Martı Projesi"nin durdurulması için Kabataş İskele'de basın açıklaması düzenledi. Açıklamada "Kabataş hafriyat alanı değildir" ve "Beton Martı'ya Kabataş'tan defol" dövizleri taşındı. Basın açıklamasını ise İstanbul Kent Savunması aktivisti Cihan Baysal yaptı.

Baysal, kentin en merkezi alanlarından birinde tepeden inme beton bir projeyle karşı karşı olduklarını belirterek, "Projenin iptali için İstanbul'un birçok iskelesinde sesimizi yükselttik. Kadıköy'de, Adalar'da Kabataş'ta imza masaları açtık, 40 bin imza toplayarak imzaları İBB'ye teslim ettik. Kabataş'ın en az 2-3 yıl kapanmasına neden olacak projeye karşı sesimizi yükselttik. İBB Başkanı Kadir Topbaş yaşadığımız sıkıntılı süreçte belediyenin resmi sayfasında doğa savunucularını hedef göstererek halka 'provokasyona gelmeyin' çağrıları yapıyor. Bu gergin ortamda kendilerine ses çıkaran herkesi provokatör olarak suçlamaktadırlar" dedi.

İNŞT ERTELENDİ

Basın açıklamasından sonra İBB resmi sayfasından Martı Projesi'nin inşaatı nedeniyle Kabataş İskelesi'nin 28 Temmuz'da deniz trafiğine kapatılmasının 4 Ağustos'a ertelendiği duyuruldu. Verilen erteleme kararının isabetli bir karar olduğunu belirten Baysal, kararın tamamen iptal edilmesi yönündeki taleplerini ise yineledi.

İBB resmi sayfasında yapılan açıklama ise şöyle: "15 Temmuz darbe girişimi sonrası meydanlarda düzenlenen 'Demokrasi nöbeti' nedeniyle İstanbul'da bedava ulaşım uygulaması uzatılabilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi gerek duyulursa Kabataş İskelesi'nin kapatılması süreci daha da uzatabilir."

Kaynak: Birgun.net