Akşam saatlerinden itibaren Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Yalova, Çanakkale, İzmir ve Manisa çevreleri ile Edirne'nin güney, Tekirdağ'ın batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek sel, su baskını, yağış anında kuvveti rüzgar gibi olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin az bulutlu ve açık, zamanla batı bölgelerin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı ve Ege ile gece saatlerinden itibaren İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Isparta ve Burdur çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerinden itibaren Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Yalova, Çanakkale, İzmir ve Manisa çevreleri ile Edirne'nin güney, Tekirdağ'ın batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artması, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmaması tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güney ve batısı ile Kuzey ve Kıyı Ege'de kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI

Yağışların, akşam saatlerinden itibaren Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Yalova, Çanakkale, İzmir ve Manisa çevreleri ile Edirne'nin güney, Tekirdağ'ın batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek sel, su baskını, yağış anında kuvveti rüzgar gibi olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı ile gece saatlerinden itibaren İstanbul, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerinden itibaren Kırklareli, Edirne'nin güneyi, Balıkesir, Bursa, Yalova, Çanakkale çevreleri ile Tekirdağ'ın batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren güney ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Manisa çevreleri ile zamanla bölge geneli yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, gece saatlerinden itibaren İzmir ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi öngörülüyor.

AKDENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Göller Yöresi'nin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ:Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ:Az bulutlu ve açık geçecek.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ:Az bulutlu ve açık geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL:Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı çevreleri ile gece il geneli yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (32)

İZMIR:Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, gece saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (34)

ANKARA:Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (29)

ADANA: Az bulutlu ve açık (33)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (29)

SAMSUN: Az bulutlu ve açık. (30)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık. (22)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (33)

Kaynak: Birgun.net