Sevil Aslan

Maraş'ta yapılması istenilen AFAD mülteci kampına halktan tepkiler sürüyor.

Maraş Sivricehöyük Köyü'ne yapılmak istenen 27 bin kişilik AFAD mülteci kampına tepki olarak Maraş merkezde basın açıklaması yapılmak istendi, merkezde toplanan halka polis izin vermedi. Polisin müdahalesi ile halk şantiye alanına doğru püskürtüldü. Şantiye alanında halk polisin müdahalesini kınadı.

30 bin sığınmacı akıl karı değildir
Mülteci kamı için seçilen bölgenin verimli bir mera arazisi olduğunu hatırlatan Maraş Yaşam Platformu adına basın açıklamasını okuyan Salman Akdeniz, "Bölge halkının geçim kaynağı olan hayvanlarının otlattığı tek yer ellerimizden alınmak istenmektedir. Seçilen bölge 370 dönüm gibi daracık bir alan olup yapılacak kampa 30 bin sığınmacı yerleştirilmek akıl dışı bir karardır. Bölge halkı geçmişte yaşanan tecrübelerden dolayı can ve mal güvenliğimizden endişe duymaktayız." sözlerine yer verdi.

Eylem ile eş zamanlı olarak da Maraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 11.00'da esnaf, mülteci kampına tepkisini kepenk kapatarak gösterdi. Kepenk kapatma eyleminin bildirilerini dağıtan halk polis engeli ile karşılaştı. Maraş esnafı, dükkanının camına "köy halklarının haklı direnişine destek olmak için bugün kapalıyız, sığınmacılara değil, kamp yerine karşıyız" diye yazarak tepkilerini dile getirdi.

Kaynak: Birgun.net