Manisa’da ilkokul öğretmeni Yakup K., 20 çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan tutuklandı.

Evrensel’den Dilek Omaklılar’ın haberine göre Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokulu’nda sınıf öğretmeliği yapan ve Türk Eğitim Sen Saruhanlı Temsilciliği yaptığı belirtilen Yakup K., yaşları 7-8 arasında değişen kız ve erkek çocuklara ders esnasında cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle geçen sene yarı yıl tatilinde tutuklandı.

Olay, 8’inci sınıfta okuyan bir öğrencinin başka bir öğretmenle okul kıyafeti üzerine tartışması ile ortaya çıktı. Öğrencinin öğretmene “Benim kılık kıyafetime bakacağınıza siz tacizci öğretmenlerinize bakın” demesi üzerine okulda soruşturma başlatıldı. Soruşturmada öğrencilerin yaklaşık beş yıl boyunca cinsel istismara uğradığı öğrenildi.

Olayın ardından savcılık dosyada gizlilik kararı alırken, ailelerin de olayın ilçe dışında hiçbir yerde duyurulmamasını istediği öne sürüldü.

BİR ÖĞRENCİNİN BABASI: BAŞTA OLAYIN SİYASİ KUMPAS OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM
İstismara uğrayan bir öğrencinin babası ise olayın basında yer almasını istemediğini belirterek, olayın önce ‘siyasi kumpas’ olduğunu düşündüğünü söyledi: “İlçemiz ve ailem için bu olayın basında yer almasını istemiyorum. İlk başlarda olayın siyasi bir kumpas olduğunu düşünsem de olay gerçek ama dava açılmadan ve gizlilik kararı Savcılık tarafından kaldırılmadan konuşmak istemiyorum.”

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: OLAY DOĞRU ANCAK KONUŞAMAM
Yakup K.’nin Saruhanlı ilçe temsilcisi olduğu Türk Eğitim-Sen konuyla ilgili açıklama yapmazken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ise, “Olay doğru ancak konuşamam” demekle yetindi.

Kaynak: Birgun.net