Karaman'da adı öğrenci evleri ve yurtlarındaki çocuk tecavüzleri ile anılan Ensar Vakfı'nın Manisa'da MEB'e bağlı bir okulla yaptığı protokol çerçevesinde yaz okulu açacak olması dün İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde Manisa Emek,Demokrasi ve Barış Platformu tarafından basın açıklaması yapılarak protesto edildi.

Manisa Emek Demokrasi ve Barış Platformu adına açıklamayı Eğitim Sen Manisa Şube başkanı Metin Demirel yaptı. Açıklamaya CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de destek verdi.

Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel yaptığı açıklamada, açılacak olan bu yaz okulunun mevzuata aykırı olduğunu vurgu yaparak "Karaman'da yaşananların Manisa'da da tekrarlanma ihtimalini göz önünde bulundurdunuz mu? Bu olaylar Manisa'da da yaşanırsa bunu Manisa halkına nasıl izah edeceksiniz?Yaşanmış olayları yaşanmamış varsayarak yol almak mümkün değildir. Okullarda yaz okulu açmak isteyen tüm vakıf, dernek ve odalara izin veriyor musunuz? Bu kuruluşlarda hangi özellikler aranmaktadır? " diye konuştu. Demirel bu uygulamaların halkın ihtiyacı değil siyasi iktidarın kendi hesapları doğrultusunda açıldığını ve bu uygulamadan derhal vazgeçilmesini istedi.


Açıklama sırasında halk sık sık "Tavuğu sansarsan çocuğu Ensar'dan koruyacağız" sloganını attı.

Daha sonra CHP grup başkanvekili Özgür Özel sert bir açıklama yaptı. Özel, Karaman'daki çocuk tecavüzlerinde suçun şahsiliğinden dolayı yargıda her ne kadar Ensar Vakfı aklanmış gibi görünse de halkın vicdanında aklanmadığını ve mutlaka bunun hesabının sorulacağını söyledi. Özel, Ensar Vakfı'nın Manisa'da açacak olduğu yaz okulu konusunu iki kez İl Milli Eğitim Müdürü ile görüştüğünü, İl Milli Eğitim Müdürü'nün kendisine bu protokolün genel bir protokol olduğunu, yaz okulunun Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulda açılacağını, öğretmenlerin de Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenleri olduğunu Ensar Vakfı'nın sadece isim hakkını kullanacağı bilgisini verdiğini söyledi. Özgür Özel, Ensar Vakfı'na isim hakkı kullandırılarak yaz okulu açmasını bu vakıf için toplumda masum, temiz, yaşanan çocuk tecavüzleri ile Ensar'ın hiç kusuru yoktur algısı yaratılmaya çalışıldığını ifade etti.

Özel, "Her ne olursa olsun bu yaz okulunu açtırmayacağız" derken Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ve Valiliği bu yaz okulundan derhal vazgeçmesi konusunda uyardı. Özel, ''Ancak her şeye rağmen o yaz okulunun açılması halinde okulun içine kadar girip çocuklarımızın başında bekleyeceğiz" dedi ve bugün saat 17.00'da yapılacak büyük yürüyüşe tüm Manisalılar'ı davet etti.

Ensar Vakfı'nın yaz okulu açacağı haberi gazetemizde haber olduktan sonra halkta vakfın açacağı yaz okuluna karşı yoğun bir tepki oluşmuştu.Halk vakfın caddelerdeki yaz okulu billboardlarına boya ile çarpı işareti koyarak, imza kampanyası açarak ve sosyal medyada kampanyalar başlatarak tepkisini göstermişti.

Manisa halkı bugünsaat 17.00'da Manolya Meydanı'nda toplanarak yaz okulunun açılacağı Murat Germen Ortaokulu'na yürüyecek.

Kaynak: Birgun.net