CAN UĞUR / @canugur1987

BirGün’ün ortaya çıkardığı Ensar Vakfı’nın Manisa’da çocuklara yaz okulu düzenleyeceği haberinin ardından yurttaşların tepkileri artarak devam ederken HAZİRAN ise perşembe günü eylem düzenleyeceğini duyurdu.

Onlarca çocuğa tecavüz edilmesiyle gündeme gelen Ensar Vakfı’nın çocuklara yönelik Manisa’da yaz okulu açacağı haberimizin ardından başlayan tepkiler devam ediyor. Sosyal medya üzerinden başlayan ve kamuoyunun ‘Ensara’a yaz okulu yaptırmayacağız’ diye dile getirdiği eleştirilerin ardından Manisa Haziran Hareketi konuyla ilgilşi eylem düzenleyeceğini duyurdu. HAZİRAN üyeleri 16 Haziran perşembe akşamı saat 17:00 da Manolya Meydanı’nda toplanarak yaz okulunun düzenleneceği Murat Germen Ortaokulu önüne kadar yürüyeceğini ve burada basın açıklaması yapacağını dile getirdi.

Yurttaşlar tepkili

Öte yandan Manisa’da yurttaşların Ensar Vakfı’na yönelik tepkisi de bitmek bilmiyor. Kentin birçok yerine asılan Ensar afişlerinin yurttaşlar tarafından üzerine karalandı.

Cevap vermeyen yetkili

Gazetemiz konuyla ilgili Ensar Vakfı’nın duyurusunda yer alan telefon numarasını aradığında garip bir tepkiyle karşılaştı. Arif Hoca olduğunu söyleyen Ensar Vakfı ‘yetkilisi’ kendilerine pedagojik olarak çocuklara eğitim verebilecek durumda olup olmadıkları sorumuzu yanıtsız bırakırken gazeteci olduğumuzu söylediğimizde telefonu kapattı.

Kaynak: Birgun.net