Malatya merkezli birçok kentte 22 Ocak'ta yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 19 öğrenciden 14'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Malatya merkezli olarak yürütülen soruşturma kapsamında 22 Ocak'ta Adana, Batman, Bingöl, Ağrı, Van, Muş, Diyarbakır, Urfa ve Adıyaman gibi kentlerde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 19 Malatya İnönü Üniversitesi öğrencisinden 14'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Malatya Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılan öğrenciler, daha önce katıldıkları dernek faaliyetleri, Roboski katliamı ve Tahir Elçi cinayeti anması, Cizre'de yaşananlara dair yapılan basın açıklamaları ile Diyarbakır'da gerçekleştirilen DEM-GENÇ kongresine katılmakla suçlanıyor.

D'nın haberine göre, "Örgüt üyesi olma" ile "Örgüt kurma ve yönetme" iddialarıyla savcılık tarafından ifadeleri alınan öğrencilerden Muhsine Yakut ve Özgen Tekin serbest bırakıldı.

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen öğrencilerden, Dilan Dalmızrak, Nevaf Didin, Methi Tekin, Halit Toy, Eyüp Bilici, Ruken Varol, Seyit Ahmet Aktimur, Mazlum Balta, Didem Gülşah Ataş, Ayşe Nur Aslan ve Berivan Şahin "Örgüt kurma ve yönetme" iddiasıyla, Mehmet Şirin Kapçın, Murat Akar ile Ayşe Sezik isimli öğrenciler ise "Örgüt üyesi olma" iddiasıyla tutuklandı.

Mehmet Sümer, Muhammet Reşat Özer ve Mazlum Demirtaş adlı öğrenciler ise denetimli serbest bırakıldı.

Öte yandan yürütülen soruşturma kapsamında 3 öğrencinin de yakalama kararı olduğu belirtildi.

Kaynak: Birgun.net