Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Yeşilçam’ın sevilen oyuncularından Mahmut Hekimoğlu (61), son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye katılımın az olması dikkat çekerken, oyuncu Serpil Çakmaklı da vefasızlığa sitem etti. Mahmut Hekimoğlu, vasiyeti üzerine Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde annesinin mezarının yanında toprağa verildi.

Yaklaşık 2 yıl önce prostat kanseri teşhisi konulan, birkaç gün önce fenalaşarak yoğun bakıma alınan ancak tüm tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Hekimoğlu için Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene usta oyuncunun başta ailesi ve yakınları olmak üzere sanatçı dostları katıldı. Cami avlusunda taziyeleri kızı Gizem Hekimoğlu, eski eşi Selma Sözel kızkardeşi Betül Topkara kabul etti. Hekimoğlu’nun uzun tedavi süreci dahil songünlerinde de sürekli yanında olan yakın dostu Nuri Alço’da ailenin törende ailenin yanında hazır bulundu. Törene, birlikte aynı filmlerde oynadığı rol arkadaşlarından Serpil Çakmaklı, Gökhan Güney, Serdar Gökhan ile Coşkun Gögen, şarkıcı Tarık Mengüç, oyuncu Yalçın Dümer gibi isimler ile sanatçı Yeşilçam’dan bazı oyuncu dostları katıldı.

Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile siyaset ve sanat dünyasından bazı isimlerin çelenk gönderdiği görüldü. ()

Kaynak: Birgun.net