GİZEM DİKMEN

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) 2 Temmuz Sivas Katliamı anmaları kapsamında Ankara ve Sivas’ta iki hafta boyunca Sivas Şehitlerini Anma ve Laiklik, Demokrasi, Barış Haftası adı altında çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

PSAKD Genel Sekreteri Bülent Kaya, Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısında Sivas Katliamı’ndan bugüne 23 yıl geçmesine rağmen katliamın hesabının hala sorulmadığını ve Alevilerin yaşam alanlarına, haklarına ve kültürüne yapılan saldırıların artarak devam ettiğini dile getirdi.

İktidarın, IŞID’lileri yerleştirerek Alevileri Ermeniler'i olduğu gibi tehcire zorladığını, bu durumun yeni bir katliama yol açabileceğini belirten Kaya, “Sivas Katliamı’nın henüz hesabı verilemedi ve katiller elini kolunu sallayarak dolaşıyor, yurtdışına çıkıyor, evleniyor, ehliyet alıyor ve yasalar çerçevesinde eceliyle ölümlerini bekliyor. Avukatları ise üst kademelerde yönetici, vekil, bakan oluyor. Sivas davası zaman aşımından düştüğünde ‘Milletimize hayırlı olsun’ denilebiliyor. Sivas hala yanıyor kardeşler. Çünkü devlet, katili ve katledileni aynı yerde anıyor, anmamızı istiyor" dedi.

Kaya “Buradan Alevilere ve tüm ötekilere karşı bu zulmü reva görenlere sesleniyoruz. Alevilerin bu zulme sessiz kalacağını düşünmesinler. Aleviler, örgütlenerek müsahipleriyle beraber demokrasi cephesini güçlendirerek bu Yezid saltanatına karşı mücadeleyi büyütecektir. Madımak’ın dumanı Cizre, Silopi, Sur’da tütmeye devam ediyor. Bu zamana kadar dediler ki 'biz Alevileri astık, kestik seslerini çıkarmadılar.' Bizim bundan sonraki ağıtlarımız isyandır, karşı koymadır, mücadeledir” dedi ve 2 Temmuz’da Sivas ve Ankara’da meydanlara çıkmaya çağrı yaptı.

Sivas katliamına ilişkin Ankara'da yapılacak program şu şekilde olacak:

Kaynak: Birgun.net