BURAK ABATAY

17 Ağustos 2012 tarihinde kullanımına başlayan ve Anadolu Yakası'nın ilk ve de İstanbul'un en uzun metro hattı olan Kadıköy Kartal M4 metro hattının ikinci etabı, Kartal-Tavşantape de yarın kullanıma açılacak.

Yakacık-Pendik-Tavşantepe duraklarının olacağı metro hattının bu bölümüne Mayıs 2013 yılında başlandı.

Gebze-Haydarpaşa banliyö tren hattının 19 Haziran 2013 tarihinde kapatılması sonrası Pendik bölge halkı, şehirle ulaşımında çok büyük problemler yaşamıştı. Ulaşıma hazır hale gelen M4 metro hattı ikinci etabının Pendikli yurttaşların şehre ulaşımı konusunda rahatlatması bekleniyor. Hat üzerinde Kartal'dan sonra Yakacık, Pendik ve Tavşantepe istasyonları bulunuyor.

Seferlere başlayacak 4.4 kilometre uzunluğundaki metro hattıyla beraber, Pendik'ten Kadıköy'e ulaşımın süresinin 35 dakika olması planlanıyor. Toplamda 16 durağa sahip olan Kartal-Kadıköy metro hattı böylelikle 19 durağa sahip olacak.

M4 Hattı uzatma istasyonları 10 Ekim Pazartesi günü işletmeye açılacaktır. İyi yolculuklar dileriz... pic.twitter.com/yaTc8a5fw1

— Metro İstanbul (@metroistanbul_) October 9, 2016

Tavşantepe'den Sabiha Gökçen Havalimanı’na uzanacak diğer metro hattının çalışmaları da devam ediyor. Bu hattın tamamlanmasıyla da Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na doğrudan bir ulaşım yapılabilecek.

Kaynak: Birgun.net