HABER MERKEZİ

Eğitim Sen Genel Eğitim Sekreteri Elif Çuhadar, liselilerin isyanını desteklediklerini açıkladı. Gençlerin haklı isyanının yanında yer aldıklarını açıklayan Çuhadar, hem eğitim sisteminin hem gelecek kaygısının gençlerde büyük kaygı uyandırdığını açıkladı.

“Eğitim sistemi berbat. Analitik düşünme sağlamaktan uzak ve biat eden gençler yetiştirme ideolojisi üzerinden bir kadrolaşma söz konusu” diyen Elif Çuhadar, “Gençlerin önüne niteliksiz eğitim sunuluyor. Gençlerin buna isyanı son derece doğal. İsyan olmaması abesle iştigaldir” ifadelerini kullandı.

Bakanlık gençleri anlamadı

BirGün’e konuşan Elif Çuhadar bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’nın liseli gençlere yaklaşımını da eleştiriyor. Çuhadar Bakanlık ile ilgili şu ifadeleri kullanıyor: Bakanlık gençleri anlamak yerine bir takım disiplin tehditleri yoluna başvurma seçeneğini kullanıyor. Oysa Bakanlığın yapması gereken gençleri anlamak, taleplerine uygun hareket etmektir.

Kaygı verici

“Eğitim politikalarının yanında gençler bir geleceksizlik kaygısı nedeniyle de isyan ediyor” diyerek geleceksizlik konusuna da değinen Çuhadar şöyle konuştu: “Gençleri nasıl bir gelecek bekliyor, nasıl bir ekonomi, nasıl bir çalışma ortamı bekliyor? Gençlerin ve velilerin içinde haklı büyük kaygılar var. Çalışma hayatını olumsuz etkileyen düzenlemeler ortada. Geleceksizlik kaygısı bu isyanın doğal sonucu. Ciddi anlamda kaygı verici bir gelecekten bahsediyoruz.”

Eğitim Sen Genel Eğitim Sekreteri Elif Çuhadar, eleştirdiği eğitim sistemi ve geleceksizlik kaygısının nasıl aşılacağını şu şekilde açıkladı: “Ülkenin bugün içinden geçtiği durumdan çaresizlik hissine kapılmak mümkün. Bana göre umut yine insanın kendisi. İnsanın örgütlü mücadelesi önemli. Bu noktada velilerimizin veli derneklerinde vs. bir araya gelmesi önemli. Sadece kendi çocuğu için değil yurttaş olduğu ülkenin geleceği için de mücadele önemli. Bu mücadelenin kamu emekçisi öğretmenlerle, oradan işçilerle birlikte örgütlenmesi önemli. Örgütlü bir mücadele karşımızda duran karanlık tabloyu değiştirebilir. Bize dikte edilene karşı olan yurttaşlar olarak daha çok bir araya gelmeliyiz. Umudun bu olduğunu biliyoruz.”

Kaynak: Birgun.net