Bu yıl yirmi dördüncüsü düzenlenen LGBTİ Onur Haftası, artan tehditlere ve Valiliğin yasaklamalarına rağmen öz savunma atölyesi kuruyor.

Homo/Transfobik saldırı, linç ve cinayetler karşısında çaresiz değiliz diyen LGBTİ bireyler, "Öncelikle bireysel olarak bu saldırılar karşısında dimdik ayakta durmanın ve bunları bertaraf etmenin tekniklerini keşfedip üzerinde çalışarak güçlenmeliyiz. Daha sonra gücümüzü, deneyimlerimizi ve becerilerimizi yanımızdakilere aktararak öz savunmamızı genelleştirmeliyiz.Toplumsal ve bireysel hayatımızda her an karşımıza çıkan toplumsal şiddet aygıtına ve şiddetin aparatları olan faşistlere, homofobiklere, eli sopalı esnaflara ve devlete karşı sürekli ayık durmak ve öz savunmamızı geliştirmek için Homo-Transfobik saldırılara karşı öz savunma atölyesi kuruyoruz." diyerek yarın saat 14.00 ile 16.00 arası Taksim’de İnfial isimli mekana herkesi mücadeleye çağırıyor.

Bunun yanı sıra Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin düzenlediği “24. İstanbul LGBTİ Onur Haftası’nda "Cinsel Şiddetle mücadele yötemlerinden biri olarak LUBUNCA” konulu atölye de yarın 17.00’da Beyoğlu Feminist Mekan’da olacak.

26 Haziran’a kadar devam eden LGBTİ Onur Haftası renkli etkinliklerle sürecek.

Kaynak: Birgun.net