Kuzey Kore, gelecek 10 yıl içinde Ay'a gitmek istiyor. Lider Kim Jong-un, ülkesindeki uzay çalışmalarını yürüten birimlere '10 yıl içinde uzayda bayrağımızı dalgalandırın' talimatı verdi.

Sputnik'in haberine göre, Kuzey Kore, gelecek 10 yıl içinde insansız uzay aracıyla Ay'a bayrak dikmeyi planlıyor. Bilim insanlarının ilk aşamadaki hedefi ise Ay'ın yörüngesine gelişmiş askeri uydular yerleştirmek.

'YAPTIRIMLAR KUZEY KORE'Yİ DURDURMAYA YETMEZ'

Konuya ilişkin açıklama yapan bir üst düzey yetkili, yaptırımların Kuzey Kore'yi durdurmaya yetmeyeceğini belirtirken 2020'ye dek pek çok uydu yerleştirileceğini, hatta Ay'a bayrak dikileceğini söyledi.

'ABD UZAY ÇALIŞMALARIMIZI ENGELLEMEYE KALKIŞIRSA HAVA SAHASINI İŞGAL EDERİZ'

Kuzey Kore Milli Uzay Çalışmalarını Geliştirme Birimi'ndeki Bilimsel Araştırmalar Departmanı Yöneticisi Hyon Kwang-il, AP ajansına yaptığı açıklamada, "ABD ve müttefikleri uzay çalışmalarımızı engellemeye çalışsa dahi, uzay bilimi mühendislerimiz uzayı fethedecek" dedi.

Hyon ayrıca, yapacakları çalışmaların ilk adımda, uyduları gözlemleyeceğini ve ilk 'geostationary' yani sabit-senkronize uyduyu kuracaklarını belirterek "Uyduları gözlemleyerek dünyayı fethetmeyi düşünüyoruz. Senkronize-sabit uydular yoluyla tüm iletişim problemlerini ortadan kaldıracağız, Bu özellikle bizim en çok üzerinde durduğumuz konu olacak" diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net