HABER MERKEZİ

Kuzey Ormanları Savunması bu defa İstanbul'da Ağaçlı köyünde yaşanan doğa tahribatına dikkat çekmek için yola çıkıyor.

"Ağaçlı'yı Savun, Taşocağını Durdur" başlığıyla yapılan çağrı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul’un kuzeyinde denizi, kumsalı ve mandalarıyla ünlü Ağaçlı köyü bugünlerde büyük sorunlarla boğuşuyor. Ancak savaş halinde uygulanması gereken acele kamulaştırmalarla köylünün arazisi, meraları hatta evleri kamulaştırıldı. Ardından 3. havalimanı ve 3. köprü projeleri için başlayan çalışmalar köyün yollarını mahvetti, köylüler rahat nefes alamaz, uyuyamaz oldu. Bunun üstüne Ağaçlı’nın ünlü kumullarından kaçak kum çekilmeye başlandı. Sonra Yukarı Ağaçlı’da köyün yanıbaşına patlayıcı madde deposu yapıldı, kimseye haber edilmeden. Şimdi de Ağaçlı köyünün ormanlık alanlarına yeni kum taşı ocakları açılmak isteniyor. Ağaçlı köyünün yaşadığı çile, tozun ve kamyon trafiğinin altında görünmez olur zannediyorlar ama yanılıyorlar. Ağaçlı köylüsü 2014 yılı başından beri bu insanlık dışı uygulamalara karşı mücadele ediyor. Ağaçlı köyünü hep birlikte savunabilmek için birlikte mücadele edeceğiz, Ağaçlı’yı beton sevicilere bırakmayacağız.

Buluşma adresi ve saati

Taşocağına karşı açtığımız davayı duyurmak ve Ağaçlı'yı birlikte savunmak için 11 Haziran Cumartesi saat 13.00'de Yukarı Ağaçlı'da buluşalım.

11 Haziran 11.30'da Kadıköy (Evlendirme Dairesi) ve Beşiktaş'tan (Demokrasi Anıtı yanı) kalkacak otobüslerimize kayıt olmak için, [email protected] adresine iletişim bilgilerinizi ve nereden bineceğinizi de içeren bir e-posta atılması gerekmektedir."

Kaynak: Birgun.net