CAN UĞUR / @canugur1987

Kendilerine ‘Peygamber Sevdalıları’ diyen bir grup bölgede çeşitli etkinlikler düzenledi. Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte gerici sloganlar öne çıktı. Bebek denebilecek yaşlarındaki kız çocuklarının türbana sokulduğu etkinlik bölge illerinin çeşitli noktalarında gerçekleştirildi. Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen HÜDA-PAR’cılar tarafından düzenlenen mitinglerde sık sık şeriat çağrısı yapıldı. Söz konusu grup bölgede demokratik kitle örgütlerine yönelik saldırılarla da gündeme geliyor.

Bir onlara izin var
Bölge illerinde demokratik kitle örgütlerinin eylemleri ne idari birimler tarafından izin verilmezken gerici grupların şeriat çağrılarının önü açılıyor. Son aylarda OHAL ilan edilen bölgede en küçük eyleme dahi kolluk kuvvetleri tarafından saldırıyla karşılık verilirken Bölge illerindeki Hizbullahçıların eylem ve miting yapmaları herhangi bir ‘engelleme’ ile karşılaşmadı. Etkinlikler Antep, Diyarbakır, Şırnak başta olmak üzere çeşitli noktalarda gerçekleştirildi.

LGBTİ’lere tehdit!
Hafta sonu Halkların Demokratik Kongresi (HDK) tarafından düzenlenmek istenen LGBTİ bireylerin sorunlarının ve mücadele pratiklerinin tartışılacağı etkinlik HÜDA-PAR’cılar tarafından hedef gösterildi.

Etkinlik söz konusu kesimlerin tehditleri nedeniyle iptal edildi. LGBTİ’lerin etkinliği HÜDA-PAR’cılar tarafından ‘Sapıkların etkinliği’ diye lanse edilmişti.


Kaynak: Birgun.net