Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Hatay’da yurtdışına saka kuşlarını kaçırmak isteyen şahsa 460 bin lira tazminat cezası uyguladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırı Cilvegözü Gümrük Sahası içerisinde görevli memurlar bir tır içerisinde yaptıkları aramada 23 adet kafes içinde saka kuşlarının olduğu tespitini yaptılar. Olaydan haberdar edilen DKMP ekipleri bu kafesler içinde bulunan toplam 1.150 adet saka kuşunu teslim aldı.

Teslim alınan sakaları ait oldukları yere, yani tabiata bırakan ekipler kuşları kaçırmak isteyen şahsa gerekli yaptırımları uyguladı. İlgili mevzuat gereği şahsa 881 lira idari ceza, 460 bin lira da tazminat cezası verildi.

Bu gibi olaylara toplum olarak da duyarlı olmamız gerektiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Sahip olduğumuz bu zenginliği korumak ve yurtdışına kaçırılmalarına engel olmak zorundayız. Sadece sakalar için değil diğer hayvan ya da bitki türleri için de bu hassasiyeti göstermeliyiz. Bu tip olaylara şahit olan vatandaşlarımız hiç vakit kaybetmeden 156 Jandarma İmdat hattına ihbarda bulunmalı” diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: Birgun.net