Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevaplandırdı. Kurtulmuş, 67 gazetecinin tutuklu bulunduğunu, bunlardan sadece 5’inin sarı basın kartı sahibi olduğunu söyledi.

Tutuklu olanların gazetecilik faaliyetlerinden dolayı cezaevinde bulunmadıklarını savunan Kurtulmuş, “Esas olanın, gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuksuz yargılamak olduğunu söylemek isterim” dedi.

Bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Kurtulmuş, 1500’ü aşkın radyo televizyonun yayın yaptığını ve hiçbir şekilde bu yayınlara müdahalede bulunulmadığını iddia etti. Kurtulmuş, “Bazı televizyon kanallarının uydudan çıkartılması dile getirildi. Bahse konulan televizyoların Türksat’tan çıkarılması, hizmet sözleşmeleri çerçevesinde Türksat’ın kendi tasarrufudur. Hükümetin herhangi bir dahli olmamıştır” diye konuştu.

"67 GAZETECİDEN 37'Sİ ADİ SUÇTAN TUTUKLU"

Başka bir soru üzerine ise Kurtulmuş, günümüzde 67 tutuklu gazetecinin bulunduğunu belirterek, “Tutuklu bulunan 67 gazeteci arasında sadece 5 tanesinin sarı basın kartı var. Bunlardan sadece birisi mahkumdur, o da gazetecilikten değil, adi suçtan. 67 gazeteciden 37’si adi suçtan tutuklu. Esas olanın gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuksuz yargılamak olduğunu söylemek isterim” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net