Ay Yapım’ın yapım haklarını satın aldığı eserin senaryo çalışmalarını Halit Ziya Uşaklıgil’in ‘Aşk-ı Memnu’ ve Reşat Nuri Güntekin’in ‘Yaprak Dökümü’ eserlerini televizyon dizisine dönüştüren Ece Yörenç’in yapacağı belirtildi.

Raif Efendi’nin Berlin’de tanıştığı bir kadın ve onun hayali üzerinden yaşadıklarını anlatan efsane roman; Azap Yolları, Hanende Melek, Kuyucaklı Yusuf, Gramofon Avrat, Hasan Boğuldu, Devlerin Ölümü, ve Kar Beyaz’ın ardından yapılan sekizinci Sabahattin Ali uyarlaması olacak.

Ayrıca Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'sı mayıs ayında Maureen Freely ve Alexander Dawe tarafından İngilizceye çevrilmişti.

Sabahattin Ali sevenler ise kaygılı. Usta yazarın okur kitlesinin büyük kısmı Kürk Mantolu Madonna'nın sinemaya uyarlanmasına 'kötü olma ihtimali'ni düşünerek karşı çıkıyor. Bir kısım okur ise haberi olumlu karşıladı.

Kürk Mantolu Madonna filmleştiriliyormuş. Yapım haklarını Ay Yapım satın almış. Çok rica ediyorum, yalvarıyorum, aman ne olur hakkını verin.

— byz. (@buzsuzraki) September 23, 2016

Kürk Mantolu Madonna'nın filmini yapacaklarmış. Eserleri olduğu güzellikte bıraksanız da, yeni, yaratıcı işler yapsanız daha #iyi değil mi?

— ♈️afilsizafili♈️ (@MssFlawless) September 23, 2016

Kürk Mantolu Madonna filme çekilecekmiş. Kınıyorum, protesto ediyorum. Kitabımıza karışmayın. Okunur bir kitap var bırakın okusun insanlar

— özgür eren atalay (@oz_er_ata) September 23, 2016

Kürk Mantolu Madonna'nın film yapılacağını öğrenince yüzümde oluşan hüznü görmeliydiniz.

— Mahir Doğu (@mahirdogu) September 22, 2016

#Kürk mantolu madonna filminin kitabı kadar iyi olmayacağından emin olsamda ilgiyle bekleyeceğim

Kaynak: Birgun.net