HÜSEYİN ŞİMŞEK

Maraş il merkezinde Hamidiye Yaz Kuran Kursu Sosyal Tesisi'nde sigortasız olarak çalıştırılan bir öğretmenin, kursa kayıtlı 4 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

Devlet denetiminden uzak yatılı kurslarda küçük çocukların cinsel istismara uğraması skandallarına bir yenisi daha eklendi. Maraş'ta Hamidiye Yaz Kuran Kursu'nda 27 Temmuz Çarşamba günü ailesi tarafından kursa gönderilen 10 yaşındaki B.Z isimli erkek çocuğu, kursun sosyal tesislerinde kadrosuz olarak çalıştırılan bir öğretmenin cinsel istismarına uğradı. B.Z'nin yaşadıklarını arkadaşına ve ailesine anlatması ile ortaya çıkan skandalın ardından kurs öğretmeni yakalandı. B.Z'nin maruz kaldığı istismar doktor raporu ile kanıtlanırken, olayı anlattığı arkadaşının da bir hafta önce aynı öğretmen tarafından cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı. Ailelerin şikayetçi olmasının ardından yakalanan kurs öğretmeni, B.Z. ve arkadaşı dışında 2 çocuğa daha cinsel istismarda itiraf etti. Toplamda 4 çocuğa kursta cinsel istismarda bulunduğu belirlene öğretmen tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Bu kaçıncı istismar skandalı?"

Kuran kursunda yaşanan cinsel istismar vakasını, B.Z'nin dayısından öğrenmesinin ardından Maraş'a giderek incelemelerde bulunan CHP Hatay milletvekili Mevlüt Dudu, "Bu kaçıncı istismar skandalı? Çocuklarımızı bu insanlardan koruyamıyorlar" dedi. Kurs yetkililerinin kaçak olarak çalıştırdıkları istismarcı öğretmeni kursiyer olarak göstermeye çalıştığını anlatan Dudu, "Yetkililer, cemaatin itibarının zedelenmemesi için istismarcı kişinin öğretmen değil öğrenci olduğunu öne sürüyorlar ama kesin olarak o kişinin öğretmen olduğunu öğrendik" ifadelerini kulladı.

Kaynak: Birgun.net