Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanlarından Refik Karaca'nın, kadın çalışanları izlemek için Bakanlığın Ankara'daki binasındaki kadınlar tuvaletine gizli kamera yerleştirdiği ortaya çıktı. Karaca'nın daha önce de benzer suçlardan mahkemeye çıkarıldığı biliniyor.

Geçen 10 Mayıs günü Bakanlık'ta çalışan bir kadın memurun tuvalette yanıp sönen ışığı farketmesiyle Bakanlık'ta ilgili bölümde panik yaşandı. Kadın memurlar susturulup olayın üstü kapatıldı. Kadın memurlar ise temizlik şirketi elemanından şüphelendi. Olayın İdari İşler Şube Müdürü Demet Bostancı'ya gitmesinin ardından polise haber verildi.

Araştırma sırasında Refik Karaca hasta raporu alarak işe gelmedi. Karaca işe gelmezken onun yerine temizlik elemanı suçlandı, idare tarafından tehdit edildi ve yeri değiştirildi. Refik Karaca ise 51 gün izin aldı, pasaport çıkarttı ve emekli dilekçesini verdi.

13 Mayıs günü polis Karaca'yı yakaladı. Karaca'nın iş yerinde ve evinde benzer CD kayıtları ortaya çıktı. Karaca'nın emeklilik dilekçesi geri çekildi ve 51 gün izni iptal edilip 5 gün izin verildi. Karaca, başka bir yere atandı. Çalışanlar ise bu konuda konuşmamaları için tehdit edildi.

Daire Başkanı ve Genel Müdür, Karaca'nın suçunun üstünü kapatarak kadın memurlara "Dindarlığı zarar görecek. Eşi ve ailesi çok dindar. Eşi tesettürlü ve oldukça imanlı" gibi 'telkin' ediliyor. "Karaca ailesinin rencide olmasına izin veremeyiz" düşüncesiyle üst düzey müdürler ve bazı memurlar Karaca'ya 'geçmiş olsun'a gitti.

Kaynak: Birgun.net