HABER MERKEZİ

2013’te RedHack yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklanan ve sonrasında delil yetersizliğinden serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu, tekrar gözaltına alındı. Kulaçoğlu’nun dışında, E. B ve U.C.O da gözaltına alındı.

Ankara’da yürütülen RedHack soruşturması kapsamında tekrar gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu’nun Avukatı Fırat Durak BirGün’e konuştu. “Redhack ne zaman bir eylem yapsa bizim müvekkillerimizi alıyorlar!” diyen Durak şu bilgileri aktardı: ” 2013’te Redhack’le ilgili olarak iki soruşturma vardı, bunlardan bir tanesine dava açıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün(EGM) sitesinin hacklenmesi, Maliye Bakanlığı’nın sitesinin hacklenmesiyle ilgiliydi. Fakat bu davalar beraatla sonuçlandı. Şu an 2013 yılından bu yana açık olan bir tane soruşturma var, o da EGM sitesinin hacklenmesiyle, Reyhanlı belgeleri. Esas itibariyle, Reyhanlı belgeleriyle, EGM sitesinin hacklenmesi üzerinden yürütülüyor“

Daha önce beraat edenleri tekrar aldılar

Durak, evlerde aramalar yapıldığını ifade ederek şöyle devam etti: “Berak Albayrak’ın e-posta hesabının hacklenmesinden dolayı, ilk davada yargılanıp, beraat edenleri ve ikinci soruşturmada soruşturulanları tekrar gözaltına aldılar. Üstelik ellerinde herhangi bir delil, bilgi, belge yokken. Gözaltına alınanların evlerinde aramalar yapıldı. Bir tek Taylan’ın evinde arama yapılmadı, çünkü Taylan o adreste değildi. Soruşturma Ankara merkezli yürütüldüğü için, hepsini Ankara’ya götürecekler gibi duruyor.”

3 yıldır iddianame düzenleyemediler

Üç yıldır, herhangi bir iddianame düzenlenemediğini aktaran Durak, yaşanan gözaltları için, herhangi bir delil olmadığını vurguladı. Durak, “İddianeme düzenleyemedikleri gibi üç yıldır da bir işlem yapmadılar. Daha önce benim müvekkilim Taylan Kulaçoğlu, önce gözaltına alınmıştı daha sonra serbest bırakıldı. Savcının itirazı üzerine, Taylan bir kez daha gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Biz o dönem itiraz etmiş, sonrasında Taylan bir iki hafta içerisinde serbest bırakılmıştı. Taylan o tarihten beri, adli kontrol altında. Hem yurtdışı yasağı var, hem de hafta iki kez karakola imza veriyordu” dedi.

Kaynak: Birgun.net