Tokat'ta darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturmada Tokat Havalanı'nda görev yapan Erdem- Ayşe Aslan çifti tutuklandı. Çiftin 2010 KPSS'de soruları daha önceden ele geçirerek yüksek puanla atandıkları öne sürüldü.

Kentte 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen Mart ayında 'paralel yapı'ya yönelik 19 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı dosyayı yeniden ele aldı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; bu kapsamda örgüt ile ilişkisi olduğu şüphesi bulunan 19 kişi hakkında yeniden yakalama kararı çıkartıldı. 19 kişiden aralarında esnaf, memur ve iş adamlarının bulunduğu 7 kişi polis tarafından gözaltına alınarak sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

ÖNCE 47- 49, 1 YIL SONRA 95- 97 PUAN ALMIŞLAR
Tutuklananlar arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Tokat Havaalanı'nda görev yapan memurlar Erdem Ayşe Aslan çifti de yer aldı. 2009 yılında girdikleri Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan 47 ve 49 puan aldıkları belirlenen çiftin, 2010 yılındaki sınavda ise soruları ele geçirerek Erdem Aslan'ın 95, eşi Ayşe Aslan'ın ise 97 puanla atandıkları anlaşıldı. Ayrıca Ayşe Aslan'ın kentte KPSS sorularını dağıtan kişi olduğu iddia edildi.

Kaynak: Birgun.net