Marmaris'te kötü şartlarda bakılan köpek, hayvanseverlerin şikayeti üzerine jandarma ekiplerince sahibinden alındı. Ayrıca köpeğin sahibine 2 bin lira para cezası kesildi.

Marmaris Hayvanları Koruma Derneği, Hisarönü Mahallesi'nde bir köpeğe kötü şartlarda bakıldığı gerekçesiyle Kaymakamlığa şikayetçi oldu. Bunun üzerine harekete geçen jandarma, Köpeğin sahibini hayvan bakmaktan men etti, 2 bin lira idari para cezası kesti. Sahibinden alınan köpek Marmaris Hayvan Barınağı'na götürüldü.

Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tülay Yıldız, "Hisarönü mahallesinde sürekli mama götürdüğümüz bir yerde, bahçe içinde sürekli bağlı bir köpek gördük. Uzun zaman köpeğin aynı halde olduğunu izledik. Sahipleri ilçe merkezine taşınmış. Köpeği sürekli bahçelerinde bağlı olarak tutuyorlardı. Tespitlerimiz üzerine Kaymakamlık veterinerine gidip tespitte bulunduk. Hayvanın yaşama şartları çok kötü durumdaydı. Bunun üzerine veterinerler köpeğin alınması ve sahibine ceza kesilmesi için bir tutanak tuttular. Yazışmalar üzerine kaymakamlık geçtiğimiz günlerde köpeğin alınması yönünde bir karar aldı. İlçe Jandarma ekipleriyle giderek hayvanı aldık. Sürekli bağlı kaldığı için biraz yabani. Şu an barınağa her gelen hayvan gibi karantina bölgesinde tutuluyor. Bir müddet sonra gönüllü annelerimizle ismini 'Mayıs' koyduğumuz köpeğimize eğitim vermeye başlayacağız. Umuyorum bir yıl içerisinde de sahiplendirmiş olacağız" dedi. ()

Kaynak: Birgun.net