'FETÖ/PDY' adı verilen soruşturma kapsamında Ankara merkezli, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'na (KOSGEB) yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden 20'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Düzenlenen operasyonda aralarında KOSGEB eski Başkanı Mustafa Kaplan ve eşi ile halen görevdeki 4 daire başkanı, bazı il ve bölge müdürleri de gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 38 şüpheli, dün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevli cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan şüphelilerin savcılık ifadeleri sabah tamamlandı. Cumhuriyet savcısı, şüphelilerden 17 kişiyi adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakırken, aralarında Mustafa Kaplan’ın da bulunduğu 21 kişiyi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti.

Mahkemedeki sorguları akşam saatlerinde tamamlanan şüphelilerden 20’si, ‘FETÖ üyeliği’ ve ‘örgüte mali yardım sağlamak’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir kişi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

()

Kaynak: Birgun.net