15 Temmuz darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü’nde gösteri yapan kalabalık tarafından linç edildiği belirtilen er Kurtuluş Kaya'yı, kalabalığa ateş etmeyince komutanının gözünden vurduğu iddiası üzerine, Çarkırı'da oturan babası Satılmış Kaya, oğlunun ölümüne neden olduğu iddia edilen komutanlar ve linç girişiminde bulunanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

15 Temmuz gecesi Kuleli Askeri Lisesi Lojistik Destek Komutanlığı emrinde kantinci olarak askerliğini yapan er Kurtuluş Kaya, komutanları tarafından ‘tatbikat var’ denerek arkadaşları ile birlikte Boğaz Köprüsü’ne götürüldü. Kalabalık tarafından linç edilen er Kurtuluş Kaya, bazı asker arkadaşlarının ifadelerine göre ‘halkın üzerine ateş et’ emrine uymadığı için komutanı Binbaşı tarafından gözünden vurularak öldürüldüğü iddiası üzerine acılı baba Çankırı Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu.

“OĞLUMUN SUÇSUZ OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Çankırı Adliyesi önünde açıklama yapan baba Satılmış Kaya, oğlunun bir hain, bir darbeci olarak anılmasının aileyi psikolojik olarak yıprattığını söyledi. Acılı baba Satılmış Kaya, Çankırı Adliyesi’ne gelerek oğlunun terhisine 12 gün kala ölüm nedeninin araştırılması için savcılığa dilekçeyle başvurduğunu belirtti. Baba Kaya, oğlunun ölümüne neden olduğu iddia edilen Binbaşı ile onu köprüye götüren komutanlar ve linç girişiminde bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. ()

Kaynak: Birgun.net