Konya'da FETÖ ile bağlantılı oldukları iddiaıyla 51 polis tutuklandı. Soruşturma kapsamında değişik illerde de 19 akademisyen, bir infaz koruma memuru ile adliye ve çeşitli kamu kurumlarında çalışan 9 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Gaziantep'te ise 58 şirkete kayyum atandı.

Darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmalar sürüyor.

ANTALYA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde gözaltına alınan 23 kişiden, 19'u tutuklandı. Akademisyenden 2'si, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile serbest bırakıldı. Mahkeme, 4 şüpheliyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Şüphelilerde Fetullah Gülen'e ait kitaplar, FETÖ'ye ait dokümanlar ve 1 dolar ele geçirilmişti.

GAZİANTEP

Gaziantep'te soruşturmalar kapsamında gözaltında bulunan 15 kişiden infaz koruma memuru Muhammet Mustafa U. tutuklandı, 14 kişi ise serbest bırakıldı. Ayrıca Maliye, PTT, Gaziantep Havalimanı ve TEDAŞ'da görevli 5 kamu personeli de gözaltına alındı. Öte yandan, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Gaziantep 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce 58 şirkete kayyum atandı.

NEVŞEHİR

Nevşehir’de de soruşturma kapsamında, 5’i adliye çalışanı 9 kişi tutuklandı. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada; Nevşehir Adliyesinde görevli zabıt katibi F.E. ve mübaşir E.Ş., Ürgüp, Gülşehir ve Derinkuyu ilçelerindeki adliyelerde zabıt katipliği yapan S.K., A.C. ve R.S., öğretmen S.Ş., Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevinde infaz koruma memurları G.T. ile H.B, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde sağlık teknikeri S.T. ve güvenlik görevlisi S.B.'nin "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan gözaltına alındığı bildirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9’u, Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanırken, H.B ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KONYA

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltında bulunan 48'i rütbeli 63 polisten 51'i tutuklandı, 12'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyet Genel Müdürlüğünün talimatı doğrultusunda Konya Emniyet Müdürlüğünde FETÖ ile bağlantıları olduğu ileri sürülen, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 188 polis de görevden uzaklaştırıldı.

()

Kaynak: Birgun.net