Ovacık’ın ‘Komünist Başkanı’ Fatih Mehmet Maçoğlu, öğretmenlerin görevden alınmasıyla ilçedeki 2 okulun kapandığını söyledi.

Dersim Ovacık’ın Belediye Başkanı Komünist Partili Fatih Mehmet Maçoğlu, öğretmenlerin görevden alınmasına dair açıklamalarda bulundu.

imc'nin aktardığına göre, katıldığı bir etkinlikte konuşan Maçoğlu, Ovacık’ta öğretmenlerin görevden alınmasıyla 2 okulun kapandığını belirtti:

“Dersim’in tamamında 418 öğretmen, 86 diğer kamu emekçileri görevden alındı. Mevcut bu tartışmalar sürdüğü süreç içerisinde 400’e yakın öğretmen göreve başlatıldı ama hala 85 öğretmen ve personel göreve başlatılmadı.

“Ovacık’ta 34 tane öğretmen ve personelin görevden alınması 2 tane okulun kapanmasına neden oldu. Yanlıştan dönüldü ama hala benim de ilçemde 13 tane öğretmen personel arkadaşımız göreve başlatılamadı.

“Bu sıkıntılar hepimize yansıyor. Dersim’de yüzde 99’lara varan eğitim düzeyi, son 3-4 yıldır TEOG’da birinciliği, LYS’de ilk 6’ya girildiği dönemde bu ekibin dağıtılması hepimizi kaygılandırıyor ve ürkütüyor.”

Kaynak: Birgun.net