Komedyen Atalay Demirci, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik başlattığı soruşturma kapsamında tutuklandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Atalay Demirci, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Savcılık sorgusunun ardından, "terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanmasıyla Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Demirci, tutuklandı.

Fethullah Gülen'le görüştüğünü kabul etti

Atalay Demirci ifadesinde, basketbolcu Enes Kanter ve eski futbolcu Hakan Şükür ile yazıştığını, bu kişilerle ara sıra görüştüğünü söyledi.

Fetullah Gülen'le tanıştığını da kabul eden Demirci, "Tanıdığım abiler, Fetullah Gülen ile tanıştığımda bana 'Sen özel bir insansın, hoca efendi seni sevmiş, yoksa görüşemezdin' dediler" diye konuştu.

Twitter konuşmaları ortaya çıkmıştı

Twitter hesabı hacklenen Atalay Demirci'nin Hakan Şükür ve Enes Kanter ile yaptığı konuşmalar yayınlanmıştı. Yazışmalarda Atalay Demirci'nin Enes Kanter'e, 29 Temmuz tarihli olduğu öne sürülen mesajda "Tedbiren takibi bırakmak zorundayım bu arada, anlarsın kardeşim. Nelere bakarak insan avlıyorlar" dediği iddia ediliyordu.

Twitter hesabı hacklenen Atalay Demirci'nin Hakan Şükürve Enes Kanter ile yaptığı konuşmalar ortaya çıktı. Yazışmalarda Atalay Demirci'nin Enes Kanter'e, 29 Temmuz tarihli olduğu öne sürülen mesajda "Tedbiren takibi bırakmak zorundayım bu arada, anlarsın kardeşim. Nelere bakarak insan avlıyorlar" dediği iddia edilmişti. Atalay Demirci sosyal medyayı sallayan mesajlardan sonra açıklama yapmıştı.

Kaynak: Birgun.net