Ege'de Son Söz'den Mehmet İşler'in haberine göre, Başbakan Binali Yıldırım, Efes Tatbikatı'nı izlemek için kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uğurladıktan sonra Konak’taki "Başbakanlık Ofisi"nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile görüştü. Kocaoğlu, Başbakan’a onay bekleyen projeler hakkında bir dosya sundu.

ERDOĞAN'I UĞURLAYAN EKİPTE KOCAOĞLU DA VARDI

Başbakan Binali Yıldırım tatbikat sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Adnan Menderes Havalimanı’ndan Uganda’ya uğurlarken, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve AKP heyetine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da eşlik etti.

Başbakan Yıldırım buradan medya temsilcileriyle yapacağı görüşme için Konak Meydanı’ndaki Başbakanlık Ofisi’ne geçerken, İzmir Valisi Toprak ile Başkan Aziz Kocaoğlu da kendisine eşlik etti.

YILDIRIM ŞAŞKIN: KOCAOĞLU'NUN YAKINLIĞI GÖRÜLMÜŞ ŞEY DEĞİL

Görüşme sonrası bir açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, Kocaoğlu'na teşekkür ettiğini belirterek "Yıllarca tecrübelerini notlar halinde benimle paylaştı. Ben de kendisine hakkımdaki söylediği sözler ve verdiği destek nedeniyle teşekkür ettim. Çünkü tavrı yakın siyasi tarihimizde görülmüş bir şey değildi… Bunu kendisine söyledim ve özel olarak teşekkür ettim" ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU, "MİLYON ALİ" DİYEN KILIÇDAROĞLU'YLA TERS DÜŞMÜŞTÜ

Binali Yıldırım'a verdiği destekle sık sık gündeme gelen CHP'li Başkan Aziz Kocaoğlu, birçok kez CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ters düşmüştü. 17/25 Aralık operasyonlarının ardından internete sızan ses kayıtlarını hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım'ı yolsuzlukla suçlayarak "Milyon Ali" yakıştırmasında bulunmuştu.

Kaynak: Birgun.net