SERBAY MANSUROĞLU

Kocaeli’de bulunan çocuk sığınma evinde küçük yaşlarda çocukların cama çıkarak ‘imdat’ diye bağırması Türkiye’yi ayağa kaldırdı.
BirGün’ün ulaştığı yurdu bilen bir isim çocuk sığınma evinde küçük yaşlardan itibaren aileleri ve çevreleri tarafından cinsel istismara uğramış, ağır travma yaşayan çocukların kaldığını anlattı.

Ekşi Sözlük’te bir kullanıcı dün akşam saatlerinde ‘kocaeli çocuk rehabilitasyon merkezindeki olaylar’ başlığıyla bir entry girdi. Kullanıcı, yurdun önünden geçerken cama çıkıp ‘imdat, bana yardım edin’ diyen kız çocukları gördüğünü yazdı. Paylaşım kısa sürede hızla yayıldı.

BirGün o yurdu yakından bilen bir isme ulaştı. İsmini açıklamak istemeyen kaynak yurtta küçük yaşlarda aileleri ve çevresi tarafından cinsel istismara uğrayan ve korunmaya muhtaç çocukların kaldığını belirtti. O isim şöyle konuştu, “Çocuklar cinsel istismara uğramış çocuklar. Bu nedenle ailelerinin yanına, daha önce yaşadıkları mekanlara dönmek istiyorlar. Ancak oraya dönerlerse istismar tekrar söz konusu olacağı için çocuklara müsaade edilmiyor. Buna karşın çocuklar birinin yoldan geçtiğini gördüğünde imdat çığlıkları atıyor. Çoğu zaman bakımlarını üstlenen görevlilere de zarar veriyorlar. Yaşadıkları ağır travmalar hayatlarını mahvetmiş durumda. Enseste maruz kalan çocuklar sonuçta. ”

SES: Yeri teşhir olmamalı

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Kocaeli Şube yöneticileri olayın duyulması üzerine söz konusu çocuk yurdu yönetimiyle görüştü. SES yöneticileri çocukların aileleri tarafından istismar edildiğini doğruladı. Yöneticiler konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti. SES yöneticileri farklı kentlerden getirilip korunmaya alınan çocukların kaldığı yurdun ifşa olmaması gerektiğini aksi halde istismar eden ailelerin çocuklarına ulaşabileceği uyarısı yaptı. Bu nedenle yurdun girişinde herhangi bir tabela da bulunmuyor.

Kaynak: Birgun.net