UMUT ÖZTÜRK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kocaeli'ne gelmesi sebebiyle Kocaeli Üniversitesi ve şehirde olağanüstü hal ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli Üniversitesi yönetimi tarafından verilecek olan 'Fahri Doktora' ünvanını almak için bugün Kocaeli'ye geldi. Erdoğan'ın Kocaeli'ye gelmesinden dolayı güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı.

ÖĞRENCİ YURTLARINDA ARAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kocaeli Üniversitesi'ne gelecek olması sebebiyle dün gece öğrenci yurtlarına polis baskını gerçekleşti. Yurtlara giren polisler özellikle muhalif öğrencilerin odalarında arama yaptı, birçok kitap ve dergiye el koydu.

FAKÜLTE KAPILARINA BARİYER

Kocaeli Ünivesitesi giriş kapılarında da güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Üniversite girişinde çift kimlik uygulaması yapıldı. Muhalif kimliğiyle bilinen İletişim Fakültesi'nin önüne polis barikatları kuruldu, fakülteler arası gidiş gelişler de polis barikatları ile engellendi.

ERDOĞAN İÇİN YENİDEN AÇILIŞ TÖRENİ

Kocaeli Üniversitesi'ndeki programından sonra Perşembe Pazarı alanında bazı yerlerin daha önce açılışı yapılmasına rağmen Erdoğan için yeniden 151 yerin toplu açılış töreni gerçekleştirilicek. Gerçekleştirilecek tören için Perşembe Pazarı alanında ve İzmit'in işlek noktalarında polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yurttaşlara, polis tarafından kimlik kontrolü yapılırken bazı yurttaşlar, yapılan 'OHAL' uygulamalarına tepki gösterdi.

Kaynak: Birgun.net