UMUT ÖZTÜRK

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Ali İsmail Korkmaz anmasına polisin sert müdahalesini protesto etmek isteyen öğrencilere destek veren 3 akademisyene, üniversite yönetimi tarafından 'gerekçe gösterilmeden' soruşturma başlatıldı.

Geçtigimiz Mart ayında, Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek katledilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ı anmak isteyen öğrencilere polis çok sert müdahale etmiş, yaralanan öğrenciler olmuştu. Bu müdahale sonrasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde basın açıklaması gerçekleştiren öğrencilere destek veren ve söz alan 3 akademisyene, üniversite yönetimi tarafından 'gerekçe gösterilmeden' soruşturma başlatıldı.

"Okulun Akademisyenlerden rahatsız olma durumu var"
Soruşturma başlatılan akademisyenlerden Ömer Furkan Özdemir: " Okul yönetiminin, öğrencilerin yanında olan akademisyenlerden, asistanlardan rahatsız olma durumu var. Polis şiddetine karşı yapılan demokratik bir basın açıklamasından dolayı, hukuksuz bir biçimde, gerekçe gösterilmeden hakkımızda soruşturma başlatıldı." dedi.

"Hukuksal Haklarımızı Kullanırız"
Okul yönetimi tarafından hakkında soruşturma açılan bir diğer akademisyen Orkun Saip Durmaz, bu soruşturmanın Türkiye'nin içinde bulunduğu genel konjoktürden bağımsız olmayan, keyfi ve hukuksuz bir karar olduğunu söyledi. Durmaz ayrıca bu soruşturmadan bir ceza çıkması durumunda hukuki olarak haklarını aramaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Birgun.net