Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanı eski AKP milletvekili Muhsin Kızılkaya, Şırnak Cizre'deki ablukaya ilişkin, "Bazı yerlerde güvenlik güçlerinin mermisi bitiyor onların ki bitmiyor. 3 sene boyunca mermi ve silah stoğu yapılmış" dedi.

CNN Türk'te Akif Beki'nin 'Baştan Sona' programına konuk olarak katılan Muhsin Kızılkaya "Cizre'de roketatarlarla güvenlik güçlerine saldırılar oldu. Binlerce on binlerce mermi yakıldı. Bu işin lojistiği nasıl oldu nasıl yapıldı. Sadece tünellerden yapılabilir mi ya da o nitelikte o işlevsellikte tüneller var mı bu sorunun cevabı sizde var mı?" sorusuna yanıt veren Kızılkaya ilk önce "Hayır yani ben işin o teknik tarafını bilmiyorum" dedi.

"DEMEK Kİ 3 SENE BOYUNCA STOK YAPILMIŞ"
Açıklamalarının devamında ise Kızılkaya şu ifadelere yer verdi: "Ama şöyle bir şey de var bazı yerlerde güvenlik görevlilerinin mermisi bitiyor onların ki bitmiyor. Böyle bir tarafı da var. Demek ki 3 sene boyunca mermi ve silah stoğu yapılmış."

Şimdilerde operasyon sözcülüğü yapan Muhsin Kızılkaya, bir zamanlar çok sayıda roman ve hikâye kitabının yanı sıra Kürt yazar Mehmed Uzun'un kitaplarını da Türkçe'ye çevirmesi ile tanınıyordu.


Kaynak: Birgun.net